Ottomaanse veroveringsdrang

Het Westen moet de Turkse sultan Erdogan een halt toeroepen

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan maakt van de Turkse crisis een militair machtsspel, en speelt daarmee IS in de kaart. Europa en de NAVO moeten zich niet laten verleiden door Erdogans ondemocratische strategie.

“IS pleegde een aanslag op de Koerden, en als reactie daarop bombardeert Erdogan voornamelijk de Koerden. De meeste bombardementen van Turkije zijn gericht op Koerden in Noord-Irak en wellicht in Syrië.”

Sinds de laatste verkiezingen verkeert Turkije in crisis. Ruim een decennium had de AK-partij van president Recep Tayyip Erdogan het er voor het zeggen. Erdogan ging te werk als een gedegen fundamentalist.

In het begin maakte hij gebruik van de Turkse ambitie om toe te treden tot de Europese Unie. Daarvoor mocht en moest hij van Europa de positie van het Turkse le0ger verzwakken, wat hij vakkundig deed. Terwijl het Turkse leger tot taak had om de seculiere identiteit van Turkije te bewaken.
Daarna maakte hij haast om te voldoen aan een andere eis van de EU, namelijk de godsdienstvrijheid. Godsdienstvrijheid betekent voor Erdogan: het veranderen van de seculiere beginselen van de Turkse republiek.  Lees verder…

Wie in achtergrondkennis geïnteresseerd is, tijd heeft en voldoende Duits begrijpt, zou onderstaande video moeten bekijken.  U kan de ondertiteling en geautomatiseerde vertaling inschakelen.  In deze leerrijke video wordt voorspeld dat de intrede van Turkije in het conflict de Amerikanen moet mogelijk maken de regeringstroepen van Assad in Syrië aan te vallen.  False-flag ten dienste van de oorlogszuchtige VSA, zoals in Oekraïne.

5 gedachten over “Ottomaanse veroveringsdrang

 1. Betreffende de VSA en Oekraïne, waar de Amerikanen zogezegd niet rechtstreeks in tussen komen…
  Schwer bewaffnete US-Soldaten wollten über Wien in den Ukraine-Krieg.

  Wien ist nicht nur Drehscheibe für internationale Geheimdienste, sondern offenbar auch für internationale Streitkräfte. Wie die Kronen Zeitung berichtet, wurden auf dem Flughafen Schwechat nun GIs beim Versuch gestoppt, mit Armeewaffen in die Ukraine zu reisen – dafür fehlte den US-Soldaten aber die Genehmigung und sie wurden daher nach Washington zurück geschickt.

  Polizei nahm Sturmgewehre ab

  Der Vorfall in Schwechat zeigt einmal mehr auf, dass es bei dem Konflikt in der Ostukraine von Anfang an nicht um eine Auseinandersetzung zwischen den Nachbarstaaten Ukraine und Russland ging, sondern – sehr wahrscheinlich – um einen provozierten Krieg. Dass die Weltmacht USA die Finger im Spiel hatte, kann nur vermutet, dass sie jetzt aktiv am Gemetzel teilnimmt, mit Sicherheit behauptet werden. Von dem Transport amerikanischer Soldaten in die Ukraine erfuhren die Behörden in Österreich nur durch Zufall: Nach der Zwischenlandung in Wien-Schwechat gab es Probleme mit dem Anschlussflug. Im Zuge der Umbuchung verließen die Soldaten den Transitbereich – und da schritt die Polizei ein. Der US-Einheit wurden die illegal mitgeführten M16-Sturmgewehre abgenommen und die Soldaten zur Einvernahme abgeführt. Die Staatsanwaltschaft Korneuburg (NÖ) leitete ein Ermittlungsverfahren nach dem Kriegsmaterialgesetz ein.

  Keine Genehmigung für Durchreise

  Die Amis hatten es verabsäumt, rechtzeitig einen Antrag auf Durchreise ausländischer Truppen bei den zuständigen Ministerien zu stellen. Das wäre mittlerweile gängige Praxis, schreibt die Kronen Zeitung. Weil Österreich ein Transitland ist. So gebe es viele solcher Anträge pro Monat. Dieses Mal aber klappte die Durchreise in den Krieg nicht: Der nachträgliche Versuch der US-Botschaft, die Genehmigungen zu erwirken, scheiterten dem Vernehmen nach aus rechtlichen Gründen.
  Bron: http://www.unzensuriert.at/content/0018329-Schwer-bewaffnete-US-Soldaten-wollten-ueber-Wien-den-Ukraine-Krieg?utm_source=Unzensuriert-Infobrief&utm_medium=E-Mail&utm_campaign=Infobrief

  • Nu nog afwachten of de Staatsanwaltschaft Korneuburg de resultaten van haar onderzoek openbaar zal maken. Persoonlijk denk ik dat dit oorlogstoken van een bevriende natie niet zo ernstig zal worden genomen dan de uitspraken van ingenieur Wolfgang Fröhlich die verleden maand nog maar eens 3 jaar bovenop het geschenk van 10 jaar gevangenis kreeg wegens ‘Meinungsdelikten’. Had hij de holocaust ontkend? Nee, alleen uitspraken over wetenschappelijke feiten gedaan. Op de hem voorgelegde zgz bewijzen had hij durven zeggen : der Holocaust konnte so nicht statt gefunden haben.
   Hij werd verzocht, net zoals Horst Mahler die zijn 12 jaar uitzit in Duitsland, zijn wetenschappelijk materiaal te herroepen, waarop hij met volgende woorden zijn vonnis tekende : nichts kann mich dazu bewegen meinem akademischen Eid zu brechen, stetz die Wahrheit zu vertreten. Dit voor Oostenrijk.

   Voor wat Amerika betreft krijg je op http://www.c-span.org/video/ allerlei informatie op alle gebieden over Amerika zijn stinkende potjes.

 2. Momenteel schijnt de PKK naar de conventie van Genève te handelen en valt alleen militairen aan.
  Erdogan laat bombardementen op burgers uitvoeren. Turkije kan het zich veroorloven voorafgaandelijk haar doelwitten te informeren vooraleer ze te bombarderen om burgers te sparen. En bij twijfel van een bombardement af te zien.
  Ik ben me er echter van bewust dat Turkije een islam land is waardoor het komt dat je voor cultuur en handelen nogal wat eeuwen terug moet gaan.

  Voor het overige bezet het nog steeds illegaal de helft van Cyprus, maar dat kan het Westen zich niet aantrekken die hebben de handen vol met economische vluchtelingen. Je kan van hen niet verwachten dat ze een optelsom maken van het hoeveel legaal verblijvende Turken er in hun landen rondlopen. Kwestie voor het geval dat Erdogan zijn horizon verder verlegt.

  • Enkele dagen geleden nog een “duidingsprogramma” over Cyprus op Canvas gezien. Het loopt onder de supervisie van Vranckx met de titel “Alles op tafel”. http://www.canvas.be/programmas/vranckx/a3d1fdc6-de51-40c1-9e76-0933d59dd955 . Een kok kookt in een niemandsland en laat de twee partijen aan het woord. De Turkse-Cyprioot meent dat het Turkse leger daar uitsluitend nog is om de Turkse- Cyprioten “te beschermen”. Zoals de PKK in Irak en Syrië ook gebombardeerd wordt om een mogelijke belegering van Ankara te voorkomen…

   • Mijn woorden over de PKK en de conventie van Genève waren nog niet koud of ik las dat de PKK een zelfmoordaanslag pleegde op het kantoor van de Turkse militaire politie nabij Dogubayezit , wat dan weer niet in overeenstemming is met die conventie.

Reacties zijn gesloten.