Ottomaanse kiescampagne

Enkele weken geleden zorgden 16 krijgers in Erdoğans paleis voor internationale krantenkoppen. 

Nu proberen enkele AKP-parlementairen hun wagentje aan de Ottomaanse locomotief te hangen.    Gekleed in historische gewaden prijken ze op affiches.

Einige AKP-Kandidaten glauben, die Wähler im historischen Gewand überzeugen zu können. (Screenshot Hürriyet)

Osman Yavuz uit de provincie Koya wil de kiezers overtuigen door een börk (in het midden van afbeelding), een traditionele hoofdbedekking van de seltsjoekse krijgers en de eerste Ottomaanse sultans van de 14de eeuw.  Daarbij is zijn boodschap dat hij “zijn stad op een efficiënte manier wil dienen”.  Ook Ersin Karababa (rechts op de afbeelding, niet te verwarren met Ali) uit de provincie Tokat in een gewaad van een sultan uit de 16de of 17de eeuw.  Een stapje verder ging Cihangir Tahir, kandidaat in Ankara, met een typische snor.  Met photoshop plaatste hij zichzelf tussen het presidentskoppel, die hij zijn ‘spirituele vader en moeder’ noemt.

Als enige vrouw draagt de kandidate voor Istanboel, Nalan Aktaş, ook een traditionele klederdracht.

De spot in het internet liet niet lang op zich wachten.  Zo werden ‘valse’ kandidaten in soortgelijke folklorekleren geportretteerd, voorzien van een fez en tekstballonnetjes zoals bv. ‘Ik kandideer om openbare aanbestedingen binnen te rijven.’

In januari werden de 16 krijgers in in Erdoğans presidentieel paleis de kop van jut in het internet.  De bedoeling was dat deze de 16 grote Turkse rijken van de laatste 2500 jaar zouden voorstellen.  Ze deden de eerste keer hun opwachting tijdens het staatsbezoek van de Palestijnenpresident Mahmoud Abbas in Ankara.  U ziet de verkleedpartij om 2’17” en 4’40”.

Op twitter werden ze vervangen door star warsfiguren of bewerkte foto’s met Erdoğan in de tv-serie „Game of Thrones“.  Een Turkse professor verloor zijn job.  Hij twitterde de oneerbiedige vraag “Wie is de krijger in zijn badjas?”

Met de Sultan wordt niet gelachen.

Deutsch-Türkische Nachrichten

4 gedachten over “Ottomaanse kiescampagne

  1. Dat is goed nieuws ! De gezelligheid van Aalst Karnaval is doorgedrongen tot Turkije . Ik moet zeggen ze zien er prachtig en lachwekkend uit ,volledig geslaagd in hun opzet . Ze zijn concurentie voor die succesvolle en bekende groep “De Vuil Janetten” , ze zijn beter ! Erdogan heeft alle reden om fier te zijn ! Weer een stap dichter bij hun Euro-lidmaatschap !

  2. Zouden we ook Zuhal Demir niet terugsturen naar Turkije. Na haar “fotoshoot” in het parlement voor P Magazine, moet haar marktwaarde toch gestegen zijn, zodat ze , ondanks haar voor Turkse normen, respectabele leeftijd, alsnog in aanmerking komt voor een plaatsje in de harem van de Sultan. (desnoods als Mme kaka, gezien er toch wat kosten aan zijn).
    “En passant” kan ze dan desgevallend nog wat inlichtingen doorsluizen naar Bartje , vanop het oorkussen, in de rol van Mata Hari. Bartje heeft hier toch al enige ervaring mee, dankzij M.R.M.( : .).
    http://p-magazine.be/nieuws/zuhal-demir-n-va-op-nieuwste-p-cover

    • Heb ik intussen ook gemerkt. Zal hem verwijderen en een andere zoeken.

Reacties zijn gesloten.