Opstandig Slovenië, luis in de EU-pels

In Oost-Europa tekent zich duidelijk een nieuw “gordijn” af: een cultureel, moreel, waarden-en normen-afscheiding in botsing met het linkse dictatoriaal-opgelegde EU-programma.

Luizencontrole | OBS de Rietpluim

Slovenië viel minder op dan bv. Hongarije en Polen, maar is niettemin niet bijster onder de indruk van de EU-politiek. Integendeel. En de EU-Commissie maakt zich zorgen: Ongemak in Brussel met Slovenië als nieuwe EU-voorzitter

“Als voorzitter wil Slovenië wel focussen op het versterken van de EU, maar moeten „onze waarden en nationale identiteiten worden beschermd.” Geen bemoeienis met de nationale waarden en identiteit is precies waar Hongarije en Polen ook voor pleiten. Andere lidstaten, zoals Nederland, wijzen juist op het belang van gedeelde Europese waarden.”

Daarom trok een EU-delegatie erheen om de plooien glad te strijken en het voorzitterschap voor te bereiden . DWN bericht: “Beim ersten Treffen der EU-Kommission mit der slowenischen Regierung kam es zum Eklat. Ein gemeinsamer Fototermin wurde abgeblasen, Schimpfworte werden öffentlich gewechselt.” (Ned. vert.: Bij de eerste ontmoeting van de EU-Commissie en de Sloveense regering kwam het tot een botsing. Een gezamenlijke fotosessie werd afgeblazen. Verwijten gaan over en weer.”

December 2020:

De Sloveense regering vindt dat de EU zich niet moet bemoeien met hun media-politiek. Zij hebben de geldkraan naar het nieuwsbureau STA toegedraaid omdat deze een video van de premier censureerde omdat STA het niet met de inhoud eens was. Nochtans is het persbureau voor de helft der middelen afhankelijk van de staat. Sluiting dreigt. Von der Leyen “eist” dat staat en AFP zich de hand geven: “Wij hebben media nodig, vrije kritische media, als toezichthouder op de activiteiten der regering of bv. de EU-Commissie. Dat is de essentie van de democratie. Wij (plur. maj.) vinden dat Slovenië de onafhankelijkheid en aangemeten financiering van de publieke dienst v.h. nieuwsbureau moet veilig stellen…”

De EU weigerde tijdens een zitting de ingediende video van Janša te tonen… waarbij de EU zich achter het STA persbureau schaarde en niet achter de Sloveense premier. Dat hij dit niet kon pikken is duidelijk.

… De EU en vrijheid van mening. U herinnert zich toch de volksraadplegingen??? Elke volksraadpleging werd nadien begraven in een politieke vergeetput…

Euronews bericht – zoals verwacht – vanuit EU-standpunt, en citeert een tweet van de Sloveense premier: “We zijn de EU niets schuldig. Wij vochten voor onze vrijheid en democratie 30 jaar geleden.”

En de kwaliteitskrant DS heeft het over “maarschalk Twito”, met de retoriek van Trump en het beleid van Orban

Deze video toont zo ongeveer wat de EU-ivoren toren erover denkt:

Brussel bibbert: de populistische Sloveense premier Janša is vanaf vandaag EU-voorzitter. Gaat dat wel goed?

1 gedachte op “Opstandig Slovenië, luis in de EU-pels

 1. Slovenië, zoals de andere Centraal Europese landen, hebben een jarenlange communistische bezetting en terreur gekend. Ze weten dus wat hun te wachten staat met een EUSSR, die verder evolueert naar een Sovjet dictatuur.
  Deze analyse komt niet alleen van mij, maar ook uit andere bronnen :
  http://www.katholiekforum.net/2021/07/06/russische-geheime-dienst-formeel-westen-verzinkt-in-totalitarisme/
  met citaat :
  “Het moderne Amerika en haar Europese bondgenoten zijn op snelle wijze aan het evolueren naar een “liberaal-totalitaire” staatsvorm. Dit was de conclusie van Sergey Naryshkin, hoofd van de Russische geheime dienst, tijdens een conferentie over internationale veiligheid in Moskou op 24 juni. Naryshkin baseerde zich hierbij op verschillende criteria, zoals het bestaan van mediamonopolies, de groei van de politiestaat en de onmogelijkheid om bepaalde oligarchische elites uit regeringen weg te stemmen. …..”
  En dan het belangrijkste :
  “Naryshkin vond het ironisch, dat het nieuwe, totalitaire Westen, net zoals de voormalige Sovjet-Unie, niet eens in haar eigen waarden gelooft. Ook daar moet men de man gelijk geven. Het is bijvoorbeeld interessant, dat het Westen zich enerzijds ostentatief opwerpt als de beschermer van mensenrechten, maar daarnaast ook haar deuren opent en zelfs sleutelposities geeft aan vertegenwoordigers van religies en culturen met een heel andere visie op deze rechten en vrijheden. Hoe kunnen Westerse regeringen bijvoorbeeld iemand als de Hongaarse Premier Viktor Orban voor zijn conservatieve moraal demoniseren, terwijl men op hetzelfde moment een hoofddoekdraagster en militante Moslima als Ihsane Haouach aanstelt als regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen? Dit is enkel mogelijk in een democratie waarvan de waarden een lege huls geworden zijn. We leven in een fictieve werkelijkheid; enkel naïeve Gutmenschen beseffen dit nog niet…. “ (=einde citaten).
  De term Gutmenschen is hier veel te braaf, nuttige idioten en verraders zijn hier beter op hun plaats. En over de tolerantie, nog zo een dooddoener, een citaat :

  “Toleranz ist die letzte Tugend einer untergehenden Gesellschaft“ – Aristoteles.
  De Centraal Europese landen zouden er dan ook beter aan doen zich terug te trekken uit deze EUSSR, NATO, Raad van Europa, UNO e.d. en een Intermarium vormen, een idee dat ook al ingang vond tijdens het Interbellum. Dit zal de enige mogelijkheid zijn om zich te bevrijden van het EUSSR gevaar. Een EUSSR die er immers op gericht is om Europa te vernietigen met het Coudenhove Kalergi plan.

Reacties zijn gesloten.