Opruiende taal

https://nl.wikipedia.org/wiki/Essalammoskee

Leefbaar boos over opruiende flyer moskee

Bron: De Telegraaf, 24 februari 2016 – door Maarten Ritman
Alle banden tussen de Essalam moskee en de gemeente Rotterdam moeten per direct worden verbroken. Leefbaar Rotterdam roept burgemeester Ahmed Aboutaleb op een eind te maken aan de samenwerking.

Al jaren stoort de partij zich aan de houding van de mensen die de dienst uitmaken in de moskee. “Terwijl het een partner van de gemeente is in de strijd tegen radicalisme”, verzucht raadslid Tanya Hoogwerf.

Gisteren was er de druppel de emmer deed overlopen. Komende zaterdag wordt een jongerenavond gehouden in de moskee voor ‘weerbare moslims’. In de aankondigingsposter worden Geert Wilders, Halbe Zijlstra en onder meer Ahmed Marcouch tussen massamoordenaars weggezet zoals Anders Breivik.

“Hoe kun je zo’n lont in een kruitvat stoppen? Hoe haal je het in je hoofd om in de kwetsbare tijd waarin we nu leven zo’n vergelijking te maken? Hiermee zeggen ze simpelweg tegen alle jongeren dat iedereen die kritiek op je heeft een terrorist is”, stelt Hoogwerf.

Al snel ontstond grote ophef nadat de poster bekend werd. Imam Azzedine Karrat van de Essalam moskee snapt de ophef niet en liet weten: “Op de flyer staan foto’s die juist een divers palet aan personen laten zien die op enige wijze kritiek hebben geuit of zich hebben afgezet tegen de islam of een deel van de islamitische gemeenschap.”

Toch is er genoeg reden voor de organisatoren om de afbeelding op de oproep terug te trekken. Een van de sprekers, Nourdeen Wildeman: “Natuurlijk vinden we het jammer dat de flyer een verkeerd beeld heeft opgeroepen. Daarom hebben we hem weer ingetrokken.”

Maar daar neemt Leefbaar Rotterdam geen genoegen mee, zegt Hoogwerf. “Het is iedere keer weer een grens waar ze overheen gaan, zonder dat ze teruggefloten worden. Daarom vragen we de burgemeester alle banden met de Essalam moskee te verbreken.”

Al vaker kwam de moskee niet positief in het nieuws, weet Hoogwerf. “Neem de komst van Soliman naar de moskee, met zijn extreme standpunten over de positie van Joden en vrouwen, zoals dat je vooral een vrouw moet slaan. Of de gewenste samenwerking met Tariq Ramadan.”

Ze snapt niet waarom de gemeente de moskee als serieuze partij ziet om radicaliserende moslimjongeren op het rechte pad te krijgen. “De directeur van de Essalam moskee is direct verbonden aan Centrum de Middenweg. Daar is pas nog een bijeenkomst geweest waarin werd uitgelegd waarom het verbieden van salafisme een slecht plan is. Ook is er haatprediker Quick welkom, die zegt dat verzet tegen homo’s niet alleen met het woord kan.”

Met dank geleend bij Leefbaar Rotterdam

7 gedachten over “Opruiende taal

  • Juist, simpel en eenvoudig!
   Even eenvoudig uit te voeren als die andere stoere uitspraak:
   “Zet ze op het vliegtuig en stuur ze terug!”
   En nu concreet: hoe doet men dat, een ideologie verbieden?
   En wie moet dat doen, dat verbieden?
   En als daar ‘n wet is zoals: “Hierbij wordt de islam verboden, punt!”, is daarmee dan de islam van de aardbodem verdwenen?
   Maar dromen mag altijd, nietwaar?

   • @Ropie, vroeger stonden de betweters te lullen aan de vlaamse cafétogen en nu doen ze dat dus op internet…. maar uit hun luie zetel komen om er echt iets aan te doen, dat is er meestal niet bij. Spijtig maar helaas!

 1. Komende zaterdag 27 februari moet ik naar Freisling en nadien naar Salzburg. Ik kreeg een oproep van HaGalil om toch vooral aanwezig te zijn.

  Om 13.30 vindt je mij voor het Gemeentehuis van Freisling voor de volgende menslievende doelstelling: Rechts extremisten verbreiden hun bruine drek op onze straten – Tijd dat we ze proper maken.
  Grijp je bezems, kleed je bont aan aan, neem je vrienden en oma’ s mee en dan trekken we die domme nationalisten achterna en keren, gedragen door Beierse klanken, symbolisch hun drek op een hoop.
  Terwijl de stadspolitiek passief naar die rond dwalende rechts extremisten ziet maken wij duidelijk dat Freilassing bont en open blijft. We vegen de bruine drek eruit.
  Wie na de actie er nog niet genoeg van heeft gaat snel over de grens en vervoegt zich bij de tegen betogers in Salzburg.

  Ik zal me moeten haasten want de tegenbetoging in Salzburg begint om 14 uur. Ik hoop nu maar dat ze wat zal uitlopen om er Gemeinsam gegen rechte Hetze und Rassismus bij te zijn.
  Rechts extreme groepen uit Oostenrijk, Duitsland, Tchechië, Slovakije en Kroatië
  misbruiken onze regio, meldt mij HaGalil, als mars gebied omdat de gemeente politiek niets doet. Ze willen de aankomst van beschutting zoekende mensen die voor oorlog, nood en ellende vluchten voor een racistische, volkse ideologie uitbuiten die direct bij het mens verachtende wereldbeeld van de Nazi’ s aanknoopt.

  Het is altijd verrijkend de stem van je tegenstrever te horen.

  • Het is altijd verrijkend de stem van je tegenstrever te horen

   Daarom af en toe de “humo”is lezen !niet kopen,maar bij de dokter of de kapper !

 2. Het verschil tussen Moslims en Christenen ……..Je bent een goede Christenen als je een mand eieren legt onder moslims , bescherming biedt en in hun onderhoud voorziet !
  Je bent een goede Moslim als je andersdenkenden leert haten en minachten

Reacties zijn gesloten.