Knokke-burgemeester spreekt duidelijke taal

“De Fransen zijn laf.  Vluchtelingen naar het buitenland sturen, met gratis bussen, schandalig…  Illegaal is illegaal… Stel dat er 25 miljoen uit Afrika naar Europa komen  , na 20 jaar zijn dat 400 miljoen mensen… Er is een grens aan cijfers… Wie zegt dat Europa rijk is?…  We gaan ze alles geven…  De godsdienst, dat is iets anders… Sluit hen op in een kamp zoals Guantanamo, maar dan zonder het folteren.  Een systeem met een badkamer, douches…”

Ga naar TerZake voor het vraaggesprek met burgemeester Leopold Lippens van Knokke.

Volg bruggetje naar DS voor artikel met dit citaat:

 ‘Ik heb 1.000 vluchtelingen in de buurt: vijfhonderd in Sijsele en vijfhonderd in Zeebrugge. Ze willen niet eten wat ze krijgen? Dat ze dan niet eten’… 

‘Drie miljoen moslims willen naar Europa komen. Veronderstel dat ze elk drie kinderen krijgen. Dan zijn er binnen twintig jaar 20 miljoen extra moslims. En op een dag zullen er 100 miljoen extra zijn. Dat willen we niet.’

Politieke correctheid: Alleen politici van de traditionele partijen die niets meer te verliezen hebben (Lippens, Decaluwé, Vanden Bussche) spreken rechtuit; de rest steekt zijn kop in het zand of handelt tegenovergesteld aan zijn denken of het gezond verstand…

 

11 gedachten over “Knokke-burgemeester spreekt duidelijke taal

 1. Lippens heeft zeker gelijk en zo te zien aan de reacties op HLN.be – en andere – vinden 90% van de reageerders dat ook. Met de overige 10%, die mogelijk hun kostje verdienen aan de ‘vluchtelingen’, moeten we geen rekening houden. Dus moeten we heel snel interneringskampen gaan bouwen.

  • Ik vind burgemeester Lippens een eerlijke burgervader die een taal spreekt dat het volk begrijpt.

 2. Bezin…. U dierbare gelovigen . Je bent geen goede Christenen als ge die arme fluchtelingen niet opvangt en voorziet in al hun noden . Zelf een presidentskandidaat kreeg een veeg uit de pan . Het rare is , dat de grootste tegenstanders van godsdienst , de pope groot gelijk geven . Wat een geluk dat ik helemaal geen goede Christen ben en dus niet mede verantwoordelijk ben voor de katastroof die ons te wachten staat . Het ergste voor mij , zijn niet die moskeeen of hun godsdienst maar die zure onsympathieke smoelen met of zonder struikgewas onder hun kin

 3. Inderdaad duidelijk en helder. Een gezond boerenverstand zou het niet beter kunnen verwoorden. Gelukkig is de Graaf een jaar op internaat in Zeist geweest om Nederlands te leren – zoals hijzelf in een interview zegt- zodat hij nu ook in het Nederlands zijn duidelijke stelling kan verkondigen.

 4. Waarmee is Lippens bezig : Uiting geven aan zijn verontwaardiging ? Of de aandacht afleiden van het Vlaams Belang??
  Wat Lippens zegt is juist.. maar het is slechts een klein begin van het verhaal.
  Over de oorzaken en over de “verraders” met hun vreemde zetbazen zwijgt hij ook.
  Over het “klootjesvolk” dat stemt voor deze verraders zwijgt hij nog meer.
  Het feit dat men voor hem de “rode loper” uitrolt in de media , en zijn commentaren publiceert is al verdacht. Het Vlaams Belang heeft al voor veel minder, veel meer problemen gehad.

  • @ Lovenaar,

   ik begrijp ook niet waarom het klootjesvolk zich zo opwindt over aanslagen. Werden hier geen communistische partizanen of beter gezegd sluipmoordenaars gedropt? Werden die heerschappen daarvoor niet met alle eer en lauwerkronen omhangen? Moedigde het Westen een dergelijke manier van oorlogvoering niet aan? Lieten ze hen niet wetens en willens binnen sijpelen, met Churchill op kop.? Waar ligt dan voor het klootjesvolk het verschil met de sluipmoordenaars voor de islam ideologie?

 5. Nog bij diezelfde TerZake :Afspraak. De vluchtelingen moeten we met “liefde” opvangen, voorgaande thema was schizofrenie!
  Heel soms is de staatszender toch de moeite.

 6. In Koppen werd het bombardement op Mortsel in herinnering gebracht. Zwaarder dan het bombardement op Rotterdam, zwaarder dan het bombardement op Guernica. Helaas werd dit bombardement vergeten omdat het een ‘friendly fire’ was en de slachtoffers slechts enkele jaren geleden erkend werden. Dat werd ons formeel medegedeeld. Was hier verontwaardiging over? Nee, twee overlevenden -toen nog kinderen- werd naar hun ervaring gevraagd om ons bewust te maken van het feit hoe kinderen lijden in Syrië onder die bombardementen en ons hart toch open te stellen.

 7. Als we de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, mogen geloven hebben Lippens, Decaluwé en Vanden Bussche ons op het verkeerde been gezet. Hij begrijpt helemaal niet waarom er grenscontroles aan de Frans/Belgische grens zijn. Er komen helemaal geen immigranten vanuit Calais naar de kust. Integendeel, Frankrijk huisvest immigranten die vanuit België en Duitsland naar Calais en Grande Synthe komen.
  Nog even geduld en het loopt hier leeg.

Reacties zijn gesloten.