Opgepast: blanke zakkenrollers!

De politie van Duitslands hoofdstad Berlijn wou door middel van een filmpje de reizigers in de U-Bahn, de metro, waarschuwen voor zakkenrollers.  In verschillende stations toonden schermen van het “Berliner Fenster”, zeg maar de metrotelevisie, een video met opnames van échte bewakingscamera’s, met échte beelden van daders ‘in flagrante delicto‘, tijdens hun bezigheden.

Jammer, zeer jammer, maar de politie moest dit initiatief afblazen.  De krant TAZ reageerde zeer verontwaardigd, want – ja, inderdaad, u raadt het – de beelden toonden daders die duidelijk een migratie-achtergrond hebben.  Of in duidelijke taal: een donkere teint.  Puur racisme, zo luidde het boe-geroep van menig poco-politicus en van de Türkische Bund.

Nochtans tonen de officiële criminaliteitsstatistieken van de politie dat 74% van de betrapte en gevatte zakkenrollers vreemdelingen zijn.
Zoals het hoort, heeft de politie besloten het filmpje niet meer te tonen.  Ze zullen een nieuwe video opnemen, waarin Duitse politieagenten zonder migratie-achtergrond zullen acteren.

Hier kunt u de racistische politievideo bekijken:

We zijn benieuwd hoe een opsporingsbericht er in de toekomst gaat uitzien.

FT

4 gedachten over “Opgepast: blanke zakkenrollers!

  1. Het wordt inderdaad niet eenvoudiger . Ik herinner mij als jonge politie-agent , lang geleden, toen het leven nog vrij eenvoudig was , wij een uitdrukking gebruikte via de boordradio . Noord afrikanen werden door ons ‘ Nafs ” genoemd , na een tijdje kregen we verbod om die afkorting nog te gebruiken . Ras , mag niet meer , illegaal , allochtoon , klinkt ook al rasistisch .rest nog enkel makak , soepjurk of struikelbaard want een verbod op die duidingen heb ik nog niet gehoord ! Voor de Duitse politie zie ik maar een oplossing , ons woordje overnemen …” Nicht von Hiere ” om toch enigzins klaarheid te brengen achter wie ze moeten zoeken . Ik herhaal en blijf het herhalen , ik wil onze NieVanHiere , niet allemaal over dezelfde kam scheren . Ik heb genoeg Tof-O-Tonen leren kennen die het gedrag en mentaliteit van hun zogezegde geloofsgenoten scherp veroordelen. Het is echter spijtig dat ze dat niet in het openbaar durven doen . Ze hebben angst ! zoals indertijd “den brave Duitsche burger” voor de knokploegen van de Nazi’s

  2. Deze week moest de moeder van een collega van mij in het Stuivenberg ziekenhuis zijn. Aangezien de bejaarde dame te vroeg was voor haar afspraak ging ze naar de cafetaria. Daar genietend van een warme choco werd plotseling razendsnel een van haar 2 handtassen weggeritst. De dame sprong recht en begon te roepen dat haar handtas gepikt was. Een heer zette de achtervolging in en bracht de dievegge tot stand. De handtas bevatte enkel een sjaal, handschoenen, en een tijdschrift. Verantwoordelijke er bij, uitleg gedaan. Resultaat, ” er is eigenlijk niets gestolen, er moet geen politie bij komen “. De dievegge een NieVanHier mocht gewoon naar buiten wandelen, niks gebeurd. Simpel toch.

  3. dat was toch te denken dat ze zo een reportage niet zouden mogen tonen aan de mensen ze kunnen toch die brave buitenlanders niet vereenzelvigen met stelende activiteiten, dat ze zullen zorgen voor ons pensioen, dat mogen ze schrijven en dat ze een aanwinst zijn voor onze cultuur dat is ook een bewezen argument, laten we besluiten met te zeggen hoe meer buitenlanders hoe meer vreugde

Reacties zijn gesloten.