Oost-Ghouta: een stapje dichter bij de wapenrust?

Afbeeldingsresultaat voor bloody syrian flagIn Harasta (het middengedeelte dat nog door ‘gematigde rebellen’ bezet wordt / werd) zouden deze laatsten zich overgegeven hebben, al hun wapens ingeleverd (? ons bereikten hierover verschillende berichten), en zouden ca. 1500 / 2000 zich gereed maken om het gebied te verlaten samen met hun gezinnen.  Goed voor in totaal 4000 personen.  Indien deze evacuatie verwezenlijkt wordt zullen de twee resterende regio’s, onder ‘rebellen’bewind, compleet van elkaar gescheiden zijn.    Niet dat daarmee de problemen van de baan zijn; de terroristen worden gewoon naar Idlib gebracht, waar de gevechten zullen voortgezet worden.  Het is niet uitgesloten dat de Ottomanen daar landinwaarts oprukken samen met hun partners-in-crime, dezelfde “gematigde rebellen” die Afrin gebrandschat hebben en dat Noord-Syrië ingelijfd wordt in Turkije.  Erdogan maakte meer dan duidelijk dat Afrin niet het einddoel is.

Tevens werd er een gevangenenruil georganiseerd.  De burgerbevolking wordt naar veilige oorden overgebracht, hulpgoederen uitgedeeld, zieken en gekwetsten naar ziekenhuizen overgebracht.

Meer dan 40 ton chemicaliën werden gevonden in de bevrijde gebieden.  De Syrische regering heeft nog maar eens aangeboden mee te werken bij eender welk onderzoek naar het gebruik van chemische wapens.  Internationale organisaties weigeren echter elke vorm van samenwerking.

Deze foto geeft weer met welk zwaar materiaal de tunnels in Oost-Ghouta, die de “gematigde rebellen” met elkaar verbonden, uitgegraven, resp. geboord werden.  Niet iets dat in een lokale ijzerwinkel te koop is.  Het kan niet al te moeilijk zijn vast te stellen wie hen dergelijk materiaal verkocht, resp. bezorgd heeft.

foto van Organon Politics View.

ISIS lijkt weer aan zet; het Syrische leger kon niet overal tegelijk ingezet worden.  (Eer)gisteren bereikte ons het nieuws dat ISIS terroristen konden profiteren van de aanvallen der “gematigde rebellen’.  173 soldaten zouden gedood, twee tanks en ander militair materiaal vernietigd zijn.

En Damascus blijft intussen het doelwit van de terroristen. De video is van eergisteren: wij kunnen die niet laden.  Klik erop; u wordt verbonden met facebook.  De foto’s van vandaag. Volgens onze bron ter plaatse zou het nu om clusterbommen gaan.   Komt vanavond uitgebreid in het nieuws op de nullenzender… Niet dus.

foto van Vanessa Beeley.foto van Vanessa Beeley.

foto van Vanessa Beeley.