Oorverdovende mediastilte rond vals OPCW-rapport

Peter Hitchens, journalist, columnist bij de Mail on Sunday, is verbaasd, boos en vernietigend voor de poco politici en media.

“Iedereen weet dat de massavernietigingswapens, die het alibi waren voor de aanval op Irak in 2003, nooit gevonden werden. Ze waren er niet, bestonden niet. Mocht dit nu gebeurd zijn, denkt u dat dit zou bekend geraakt zijn? 17 jaar later na b.g. feiten zou u nooit vernomen hebben dat deze wapens slechts het excuus waren om Irak binnen te vallen en te bezetten. De politiek, de media zwijgen als vermoord. Ze hebben zichzelf doofstom gemaakt.

Dergelijke feiten komen nu niet meer aan de oppervlakte. Het is nu verschillende weken geleden dat ik in de Mail on Sunday het verbazingwekkend verhaal publiceerde over de onderzoeken naar een veronderstelde gifgasaanval in Douma, Syrië, in april 2018. Hierin werd duidelijk gemaakt dat het heel onwaarschijnlijk was dat er een gifgasaanval had plaats gevonden. Opvallend: quasi geen enkele krant, geen enkel nieuwsbureau, geen enkele zender heeft op dit schokkend verhaal ingehaakt. Iets wat onbegrijpelijk is vermits de “vermoedelijke” gifgasaanval werd gebruikt als excuus voor een raketaanval op Syrië door de VSA, G.B. en Frankrijk.

Het ingeschakelde orgaan, het OPCW, zou ooit betrokken kunnen worden bij een andere aangelegenheid bij een mogelijke beslissing of we ten oorlog trekken. Het hele kwalijke verhaal blijft grotendeels onbekend bij miljoenen mensen die ervan op de hoogte zouden moeten zijn. Dit is zeer verontrustend. Verleden week verscheen Ian Henderson, één van de onderzoekers van het OPCW, opperde zijn twijfels hieromtrent, bij de Veiligheidsraad der VN, gaf zijn getuigenis (zie bruggetje onderaan) met meer uitleg over zijn twijfels (… over het waarheidsgehalte van de gifgas-beschuldiging). Raad eens hoeveel kranten en nieuwsagentschappen hierover bericht hebben? Geen. U moet zich meer bezorgd maken over dat wat u mag vernemen dan over dat wat u niet mag vernemen.”

Lees ook: In Praise of Telling the Truth… waarin Peter Hutchins begint met:

“I am currently being accused of serving as an apologist for Bashar al-Assad, one of the most gruesome tyrants in the world. I am also being attacked on social media as a “war crimes denier” and a tool of the Russian Kremlin.

This is because I have done my job as a reporter… “

Kortom: men schiet op de pianist…

Gerelateerde afbeelding

Wat u allicht ook zal ontgaan zijn vermits de poco media u hiervan niet op de hoogte brengen. De State Department der VSA (min. buitenlandse zaken) maakte bekend dat er 35 miljoen dollar extra zal gepompt worden in oorlogspropaganda tegen Syrië. Vermomd als “Support for Independent Media in Syria… met als één der belangrijkste doeleinden “to advance U.S. Government policy objectives in Syria.” Steun aan onafhankelijke media in Syrië”??? Voor hoe dom houden ze ons? Waar zouden die hun riante kantoren bemannen? In het terroristenwalhalla Idlib, ten oosten van de Eufraat, bij de Koerden, hun vazallen? In Erdogans geannexeerde Noord-Syrië? Het streven der VSA daarentegen spreekt van een onbeschaamde hautaine eerlijkheid. (Meer info over de “schenking”)

Voormalig majoor-generaal John Holmes, tevens voormalig hoofd van de Special Forces, is het met Peter Hitchens eens. “De OPCW verliest zo elke geloofwaardigheid”.