Ook bij het Nederlands koningshuis is niet alles peis en vree

Willem-Alexander publiceert ‘De puinhopen van 33 jaar Beatrix’

Willem-Alexander Cc asterix611‘Dit land is het zat, c’est ça’

Aan de vooravond van de troonswisseling heeft kroonprins Willem-Alexander keihard afgerekend met het beleid van zijn moeder. De prins presenteerde zaterdag zijn langverwachte boek ‘De puinhopen van 33 jaar Beatrix’, een aanklacht tegen de heersende aristocratische elite.

Volgens Willem-Alexander werd er in al die jaren door Beatrix ‘in feite niet geregeerd’. Hij stelt dat zij een moreel kompas miste. Ook verwijt hij haar een gebrek aan daadkracht wanneer het erop aankwam. De kroonprins noemt zijn boek een ‘genadeloze analyse’ van een regeerperiode die gekenmerkt werd door schandalen.

“Een vader met buitenechtelijke kinderen, een schoondochter die bevriend was met een maffiakopstuk, een nichtje dat getrouwd was met een parasiet, een schoondochter met dictaroriale banden en een zoon die één of ander fout vastgoedproject in Mozambique begint. Maar ingrijpen, ho maar. It’s a bloody shame.”

Beatrix liet zich volgens haar zoon ook ‘piepelen’ door de politiek. “Die multikul, dat poldermodel. Ze heeft het allemaal gepikt. En wat krijg je als dank? Je wordt uit het formatieproces geknikkerd. Natuurlijk heeft ze een aantal formaties verprutst, maar je bent wel het staatshoofd. Kom nou toch.”

De aanstaande koning belooft een andere koers. Als voorbeeld noemt hij de manier waarop zijn moeder omging met het postume interview van zijn opa. “Zo’n prins Bernhard die na zijn dood nog even schoon schip denkt te maken en zich dan een ‘schavuit’ noemt. Een schavuit? Ammehoela! Die man was ronduit tuig. Ik zou daar korte metten mee maken.”

Willem-Alexander zegt er ‘zin in’ te hebben orde op zaken te stellen. “Ik sta voor dit land. Ik kan niet anders en ik doe niet anders. Ik ben heel beheerst geweest tot nu toe, maar dit land is het zat. C’est ça.”

Bron: http://www.speld.nl/2013/04/08/willem-alexander-publiceert-%E2%80%98de-puinhopen-van-33-jaar-beatrix%E2%80%99/

logo

3 gedachten over “Ook bij het Nederlands koningshuis is niet alles peis en vree

  1. Op gevaar af van een speldenprik in mijn achterwerk te krijgen, zal Fikken toch erg twijfelen dat “Prins Pils” zich zou veroorloven om z’n moeder ook maar énig verwijt te maken… een ouderwetse “lap om z’n oren” zou het resultaat zijn.

  2. Hoe schandalig dat Nederlands vorstenhuis ! Wij hebben alle reden om fier te zijn op onze Vorst en zijn huis. Bij onze Kingfam geen overspel , geen buitenechtelijke kinderen , geen schandalen . Aanspreektittels zoals Monseigneur of hoogheid zijn uit den boze . Zeg gerust “Lorre” tegen Laurent , een volkse jongen die een zwak heeft voor het Vlaamse lied vooral als dat gezongen wordt door ….liefst in hare bl.te Zeg gerust Flup tegen de kroonprins een toekomstige taaie heerser die Vlaanderen wil koloniseren naar het voorbeeld van zijn idool Leopold II . Tenslotte den Berre die zich met de beste wil van de wereld zich niet kan herinneren dat hij nog een dochter heeft rondlopen , of de eerste tekenen van Halsheimer !

Reacties zijn gesloten.