Bij meneer doktoor

Bij meneer doktoorSchimmel vernoemd naar aanstaande koning

Of het een eer is, is de vraag. Maar onderzoekers van het Centraalbureau voor Schimmelcultures (CBS-KNAW) hebben een onlangs ontdekte schimmel naar onze aanstaande koning Willem-Alexander vernoemd.
‘Penicillium vanoranjei’ is een zeer zeldzaam oranjegekleurd penicillium, ofwel een penseelschimmel uit de familie van de penicilline. Dat is donderdag naar buiten gebracht tijdens een internationaal symposium in Amsterdam.

De kleur oranje komt nauwelijks voor bij micro-organismen. Vier gelijktijdig ontdekte schimmels die tot dezelfde familie behoren, hebben de namen Penicillium maximae, Penicillium amaliae, Penicillium alexiae en Penicillium arianeae gekregen.

Koningin Beatrix kreeg in 2005 al een naar haar vernoemd eiwit: B.R.-25 (Beatrix Regina 25), een ontdekking van de universiteit en het academisch ziekenhuis in Maastricht.

De instanties noemden dit eiwit destijds ,,een veelbelovend eiwit bij het mede voorspellen van hartfalen”, omdat het een rol speelt bij de overgang van een belaste hartspier naar een overbelaste hartspier.

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3424021/2013/04/11/Schimmel-vernoemd-naar-aanstaande-koning.dhtml

2 gedachten over “Bij meneer doktoor

  1. En,… indien wij dàt bericht niet geloven, zal men ons “iets ànders” wijsmaken, zeker ?

Reacties zijn gesloten.