Oog in oog met Frits Bolkestein

Sven Kockelmann ontving in KRO’s Oog in Oog voormalig VVD-leider en Eurocommissaris Frits Bolkestein. Bolkestein maakt zich opnieuw zorgen over massa-immigratie richting Europa en meer in het bijzonder naar Nederland. Ook laat hij zijn licht schijnen op de benoeming van Frans Timmermans als ‘supercommissaris’. Én op de extra betalingen die Nederland moet doen aan Brussel.

We doorlopen even de thema’s.  Hij pleit voor kinderbeperking in Afrika: 1 kind per gezin gaat hem weliswaar te ver, maar we moeten helpen bij de gezinsplanning.  Er moet toch een stop komen aan de stroom gelukzoekers naar Europa.  Waarom zijn de Chinezen welkom en de Afrikanen niet?

Hij geeft heel rustig en beschaafd zijn mening, maar niet minder duidelijk dan Geert Wilders.  Sven Kockelmann probeert hem woorden in de mond te leggen, maar daar trapt hij niet in.  Af en toe reageert hij ontwijkend met “ik weet dat niet”.  Maar hij verwerpt de redenering dat zij arm zijn omdat wij rijk zijn.  Wij moeten overwegen wat wij zelf kunnen doen om ze tegen te houden.  Hoe beter je de ‘vluchtelingen‘ behandelt, hoe meer er gaan komen.  Als de stroom doorgaat, dan moeten we overwegen het Schengenverdrag “aan te passen” of “op te zeggen“.  Het wordt op de duur een existentiële vraag, een existentiële kwestie.  En tenslotte: de EU kost ons te veel.  En: “Ik ben blij dat ik geen socialist ben.”

Volg bruggetje naar het duidingsprogramma ‘Oog in oog’ voor het volledig gesprek.

FT

1 gedachte op “Oog in oog met Frits Bolkestein

  1. Hij was nog niet zo slecht, maar hij durft toch Wilders geen gelijk geven alhoewel ik denk dat hij voor zijn eigen wel akkoord is met Wilders maar het niet wil zeggen

Reacties zijn gesloten.