Onze vrijgevigheid kent geen grenzen

Laten we onze eigen staatsschuld maar even vergeten.  Via de EU gaan we het onvolprezen toonbeeld van democratie corruptie nog wat geld toesteken.

De EU-ministers van financiën kwamen dinsdag overeen Oekraïne een gift lening van 1.8 miljard euro toe te kennen om een bankroet te voorkomen, waarbij de optie voor bijkomende hulp leningen later open blijft.

Volgens diplomatieke berichten hebben verschillende Europese regeringen, Groot-Brittanië inbegrepen, erop aangedrongen dat Oekraïne de leningen zou willen aannemen.
De Franse minister van Financiën, Michel Sapin, gaf in een persmededeling mee dat de EU-Commissie 1.8 miljard euro op tafel legde (…zouden ze daarvoor die versgedrukte briefkes van de ECB gebruiken?) maar sommigen wilden méér doen.

Inderdaad, die oorlog tegen de separatisten kost handenvol geld.  Ze hebben daar quasi constant een IMF-reddingsboei nodig.  Het huidige financiële IMF-infuus is goed voor 17 miljard dollar en de Oekraïense regering hoopt op méér.  Leningen, vanzelfsprekend.   IMF-bazin Christine Lagarde is alvast voorstander van een groter, lange-termijn fondsenplan in ruil voor structurele economische en fiscale hervormingen.
De EU gaf ‘leende’ in 2014 al 1.4 miljard euro aan Vrhfstdts favoriet vakantieland.

Er blijkt wel een probleem te bestaan met de hulp leningen die de EU normaal voorziet voor Afrika. Met moet keuzes maken. Prioriteiten stellen.  Rusland de duvel aandoen, staat bovenaan de VSA EU diplomatieke strategie voor een toekomst met een potentieel nieuw EU-lid. In elk geval heeft Griekenland een joker in handen.

Reuters

Staatsschuld

2 gedachten over “Onze vrijgevigheid kent geen grenzen

  1. Ik vertrouw die meneer Lagarde voor niets idem dito zijn meelopertje uit Gent een zekere Guy de la Tourette.
    In pot corrupte rotzooi die ons miljarden kost, wij hebben met Oukraïne en met Afrika NIETS te maken, grenzen potdicht en alles wat hier geen toegevoegde waarde bijdraagt hupsakee ermee.
    Dat is wat wij Vlamingen EISEN.

    • Het is een mevrouw Christine Lagarde, de vervangster van de in opspraak gekomen Dominique Strauss-Kahn die zijn handjes en nog wat meer niet kon thuishouden.

Reacties zijn gesloten.