10 gedachten over “Onze (Anne)man(s) in de EU-praatbarak

  • Lap verdorie, zùlk belangrijk onderwerp als Griekenlands’ situatie, en de heer Annemans moet ZIJN standpunt verklaren in… amper één minuutje. 🙁 Onmogelijke opdracht en slechts zinnebeeldig, want… de àndere “Europese vertegenwoordigers” zitten maar verveeld te luisteren… -> INDIEN zij nog de moeite willen doen OM te luisteren. Grrrrrr.

   • Beste Fikken,
    Het was mij ook opgevallen, in het tweede filmpje zijn de 2 “vertegenwoordigers” niet eens te zien. Waarschijnlijk wel hun aanwezigheid getekend, maar komen luisteren??? Het gaat daar in Europa zoals in het federaal parlement. Annemans was daar altijd aanwezig, en hield zijn tussenkomsten. De grote hoop verkozenen waren ook nooit te zien. Behalve voor de stemming. Al goed dat er dan gebeld wordt of velen zouden zich nog overslapen.

 1. Ik denk dat ze zelfs niet luisteren en inderdaad in 60 seconden kan je niet veel zeggen en zeker weinig uitleg geven Maar ja ze zitten daar met meer dan 700 afgevaardigden en als die allemaal willen iets zeggen dan is er tijd tekort. Volgens mij kost zo een parlement miljarden en het brengt niets of bijna niets op De enige die er profijt aan hebben zijn de zeer goed betaalde parlementairen

  • Beste Roger,
   1 Minuutje, meer niet. Daarom leest Annemans het ook af van een briefje om niets te vergeten. En zeggen dat ik Annemans meermaals een toespraak heb horen houden zonder spiekbriefje.

   • Idem dito. We hoorden hem enkele jaren geleden als gastspreker in Schilde. Hij sprak – neen, hij declameerde – ruim een half uur lang, met als leidraad ‘Ik heb een droom ‘ (I have a dream’). Absolute stilte in de zaal. Hij hield de aandacht gevat van begin tot einde. Toen ik hem na afloop vroeg of hij zijn tekst eens wou doorzenden – hij had niets in zijn handen – pakte hij een bierviltje van de tafel en gaf het mij. Slechts een vijftal woorden in de haast erop geschreven nadat hij aangekomen was.

 2. De oproep van Juncker voor een Europees leger komt er niet zomaar.
  Het conflict in Oekraïne is echter maar een “nuttig voorwendsel”.
  Zie bruggetje :
  http://www.euractiv.com/sections/global-europe/juncker-nato-not-enough-eu-needs-army-312724
  De ware bedoeling van dit Europees leger is de inzet er van binnen de EUSSR..
  wanneer de “vrede” er in gevaar komt. Lees in feite :”Wanneer men in opstand komt tegen de EUSSR”. Zie citaat hierna!!
  Citaat :
  “With its own army, Europe could react more credibly to the threat to peace in a member state or in a neighbouring state,” he said.
  “One wouldn’t have a European army to deploy it immediately. But a common European army would convey a clear message to Russia that we are serious about defending our European values”(einde citaat).
  Dit europees leger is dus in de eerste plaats bedoeld om ingezet te worden tegen de autochtone bevolkingen van de landen van de EUSSR. (cfr Berlijn, Budapest, Praag… in de USSR). Het gaat hier dan om bevolkingen die bv. voor de verkeerde partij stemmen!! Of betogen tegen de vreemdelingeninvasies!!!
  Men zou nu toch eindelijk moeten doorhebben, dat als de EUSSR- psychopaten iets voorstellen, er steeds een verborgen agenda achter schuil gaat.

 3. Voor mij mogen ze dat Europees parlement afschaffen het kost miljarden € en het levert niets of bijna niets op

 4. Ik weet niet of dhr Annemans deze blog leest, het neemt niet weg dat ik toch wel graag één en ander van hem zou willen vernemen, omdat ik bij het onderstaande mijn vraagtekens plaats.
  Ik heb namelijk het gevoel dat we geen 28 EU lidstaten hebben maar 29 en die negenentwintigste is Israël.
  De Oslo akkoorden zijn op 60 punten opgewaardeerd, wat houdt dit in?
  De 28 lidstaten werden verplicht hun bilaterale betrekkingen met Israël te verstevigen, wat resulteerde in tientallen samenwerkingsverdragen EN daar wringt voor mij het schoentje : toegang tot negen EU agentschappen waaronder Europol, Euratom en het Ruimtevaart Agentschap Esa, dit dus voor een niet-Europese lidstaat. Vinden we dit normaal?
  Israël kan dankzij het associatie verdrag alle producten VRIJ en ZONDER HEFFINGEN op de EU markt brengen als ware het een volwaardig lid van de Unie. Vinden we dit normaal?
  Israël participeert als lid in de UEFA van de Europese voetbal, terwijl het in feite zou moeten ingedeeld worden bij Azië. Idem voor Eurovisie. Dit zijn we al normaal beginnen vinden.
  Het is lid, als niet Europese staat, van de European Broadcasting Organisation, wat inhoudt dat het onze berichtgeving mee kan sturen. Normaal?

Reacties zijn gesloten.