Onze (Anne)man(s) in de EU-praatbarak

U heeft er ongetwijfeld over gehoord: de EU zou een nieuw immigratiepact in de steigers hebben. “Much ado about nothing,” zou Shakespeare eraan toegevoegd hebben. Want ja, in se verandert er niets.

Gisteravond in De Afspraak hebben we met verbijstering gekeken en geluisterd naar een zgn. “hoogleraar sociologie”, dhr. Ruud Koopmans, volgens degene het allemaal niet snel genoeg gaat. Niet snel genoeg? Juist. De komst van asielzoekers gaat niet snel genoeg. Volgens zijn droomwereld moeten we hen gaan halen zodat ze niet op eigen initiatief de zeeën, bergen, woestijnen en andere geologische hinderpalen oversteken – met risico voor lijf en leden – we moeten hen gaan halen uit prachtlanden zoals Eritrea en dergelijke die zich op de Evenaar in Afrika situeren. En neen, we mogen er de besten niet uithalen. Niet degenen die hier quasi onmiddellijk in een gespecialiseerd kenniscentrum of in een gegeerd knelpuntberoep aan de slag kunnen, neen hoor, we moeten hen eruit pikken die het meest belaagd worden, de minste kansen krijgen, kortom: we moeten de kneusjes hierheen halen met een vliegtuig om hen hier passend welkom te heten.

Te bekijken op twitter: https://twitter.com/deafspraaktv/status/1668709913156001793?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Hierbij videobeelden met een soortgelijke retoriek bij Wynia’s Week, waarbij u vooral niet mag vergeten dat de genoemde hoogleraar in eerste instantie reclame maakt voor zijn boek, waarbij een traan in een ooghoek niet te versmaden is

Hoe noem je dergelijke plannen? Hoe noem je een persoon, die nochtans universitaire studies op zijn palmares heeft staan?

We gaan het zeggen, Walter… een doodgraver van onze cultuur, van ons volk, van ons Avondland.

4 gedachten over “Onze (Anne)man(s) in de EU-praatbarak

  1. De kerel dat stond te klappen voor corrupte puppet zelenski…onzen annemans…

Reacties zijn gesloten.