1 gedachte op “Onze (Anne)man(s) in de EU-praatbarak

  1. Staatssecretaris Francken (N-VA) wil het migratiepact van Marrakesh plots niet meer ondertekenen. Stoer, maar het is een leugen. We zijn dat stadium al lang voorbij: in Marrakesh wordt gestemd, niet getekend. “Zelfs al stemt u tegen, zal u nog altijd in de minderheid worden gesteld … omdat u gedurende twee jaar het dossier niet hebt gevolgd”, zegt Hendrik Vuye in de Kamer. Hij is dus rijkelijk te laat.

    Wat gebeurt er wanneer de minister van Buitenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vroegtijdig in een winterslaapje wegdommelen? “Dan dromen ze over Marrakesh. Het migratiepact zijn ze even uit het oog verloren. Gedurende twee jaar laten ze de tekst passeren. Dat is de realiteit”, zegt Hendrik Vuye in de Kamer.

    Dan probeert men zich maar te redden door te zeggen dat het Global Compact for Migration – het migratiepact van Marrakesh – niet bindend is. “Klopt, alleen is die vraag juridisch niet pertinent”, zegt Vuye. “Wie op deze vraag focust, kent ofwel niets van de werking van mensenrechtenverdragen, of wil de mensen blaasjes wijsmaken. Ik vrees dat beide het geval zijn.”
    Bron: https://vuyewouters.be/2018/11/14/vuye-de-bocht-van-francken-is-een-leugen-migratiepact-marrakesh/?fbclid=IwAR34TQwwVgyFPEzSEPeKnMI3B77MrobVs27SkYiN1uLg_lLgiNU0Gj78jYk

Reacties zijn gesloten.