Ontwikkeld of ontwikkelingsland?

De bronafbeelding bekijkenEen niet nader genoemde pedofiel in de regio Turkestan van het Prachtland Kazachstan, die in 2016 wegens kindermisbruik veroordeeld werd, zal de eerste kinderverkrachter zijn die in Kazachstan chemisch gecastreerd wordt.  Naar verluidt zal de man onder toezicht van het ministerie van gezondheid een injectie toegebracht krijgen om zijn seksuele drang aan banden te leggen.  Kazachstan heeft een voorraad aangelegd van meer dan 2000 spuitjes voor de chemische castratie van kinderbelagers.  De media gaan ervan uit dat er daadwerkelijk 2000 veroordeelde onvrijwillige ontvangers voorzien worden door het ministerie van justitie vermits het verlossende spuitje daar slechts éénmalig nodig is.   Het kan slechts uitgevoerd worden na een vonnis van een rechtbank.  Over bijwerkingen werd niets bekend gemaakt.

Chemische castratie van seksuele misdadigers is in Kazachstan met een nieuwe wet uit 2016 mogelijk.  Voorheen werden ze gewoon in de gevangenis opgeborgen voor max. 20 jaar, maar blijkbaar is deze strafmaatregel niet afschrikkend genoeg.   In 2015 maakte het openbaar ministerie bekend dat tussen 2010 en 2014 het aantal verkrachtingen van kinderen tot 1000 gevallen per jaar verdubbeld was.

Benieuwd of de EU en linkse opiniemakers hiertegen zullen protesteren omdat hun mensenrechten geschaad worden; de procedure is nl. ook in Polen toegelaten en in enkele VSA-staten.  In het land b wordt vrijwillige chemische castratie terugbetaald door het ziekenfonds.