Onopvallend nieuws uit Nederland

Afbeeldingsresultaat voor laaggeletterdheid nederlandOnopvallend want confronterend.  Op teletekst verscheen gisteren de korte boodschap: “Laaggeletterdheid kost 1 miljard euro”.

“Laaggeletterdheid” of “analfabetisme” in een poco jasje.  Tendens stijgend.  De schuld van de gepensioneerden die te lang in leven blijven.

De berekende 1 miljard euro is bijna twee keer zoveel als in eenzelfde onderzoek dat vier jaar geleden is gedaan. Voor een belangrijk deel komt dat verschil doordat er beter gekeken is naar het aantal laaggeletterden in Nederland.
In 2013 gingen de onderzoekers er nog van uit dat er 1,3 miljoen laaggeletterden zijn, maar toen werden de 65-plussers die niet goed kunnen lezen en schrijven en mensen die niet kunnen rekenen niet meegeteld. Daardoor komt het totaal nu op 2,5 miljoen mensen.

Verneem meer en bekijk de illustrerende foto…

6 gedachten over “Onopvallend nieuws uit Nederland

 1. Komaan pamperbende,zet de grenzen nog maar wat meer open,blijf maar OCMW van de wereld spelen hoor!!!We worden hier overspoeld door illegalen en de pamperbende staat erbij en kijkt ernaar!!Vraagje aan geens,jambon en francken,wie betaalt de rekeningen van dat ongeval met die illegalen in Vilvoorde??Blijf maar van de eigen burgers tweederangsburgers maken pamperbende,eens komt die gulle boemerang terug in jullie gezicht!!!Gelukkig komen de muziekfestivals er weer aan en kunnen jullie de jongeren daar weer mee koest houden,brood en spelen, weet je wel!!!

  http://www.hln.be/hln/nl/943/Consument/article/detail/3122244/2017/04/04/1-op-de-10-Vlamingen-leeft-in-armoede-Homans-gooit-de-handdoek-in-de-ring.dhtml

 2. Als die 15-jarigen al moeite hebben met te leren lezen en schrijven is het voor de 65-jarigen – die natuurlijk dezelfde afkomst hebben – kompleet onmogelijk.

 3. Aha, dat is dus die multiculturele verrijking…………..in de praktijk!

 4. Wàt er ook verteld wordt over “laaggeletterden”, dan moet men mij, als 80-plusser, NIET wijsmaken dat het zou gaan over blanke, Nederlandse leeftijdsgenoten. Zij hadden een even-goede taalkundige lessen zoals “bij ons” hoor, (al lag de doelstelling misschien wel anders: de Bijbel bestuderen)–> zelfs op de visserschepen is er een bijbel aan boord en de stuurman leest eruit luidop… in de korte tijd dat overblijft tussen 2 slepen ! Absurd natuurlijk 🙂 maar werkelijkheid.
  Wij weten toch allemaal wààr het vandaan komt… en zelfs de overgrote massa van dàt soort mensen hebben last met het ontcijferen van hun eigen “gekookte-spaghetti-karakters”.
  Overigens, men hoeft hen het alfabet NIET aan te leren…: eenvoudig “return to sender” (om het eens in ‘t Iengliesj te zeggen, dàt staat “cool” tegenwoordig) 🙁

  • Beste Fikken,
   Wat betreft die bijbel, ik weet niet of het nu nog zo is, maar vroeger lag in Nederland in iedere hotelkamer een bijbel. In het Groothertogdom Luxemburg waar wij regelmatig in een hotel verblijven met een Nederlandse hotelmanager ligt en nog altijd een bijbel. Echt waar.

 5. Iets meer tot zeer opvallend nieuws uit Nederland, het voorpagina nieuws van NRC op 2 april (niet 1 april)
  ‘OVERHEID MOET OOG HEBBEN VOOR GOEDE DELEN IN SHARIARECHT’
  Susan Rutten, hoogleraar islamitisch familierecht, zegt het. De bruidsschat zou in het wetboek mogen, want de Nederlandse overheid laat moslims in de kou staan.
  Als die bruidsschat een kameel was, dan moet bij een scheiding in Nederland geen kameel worden gegeven, maar de waarde van de kameel moet worden uitbetaald.

  Mijn buurvrouw is Nederlandse en tevens hoogleraar in familierecht van Mau-Mau’s, Masai en Toeareg. Ze vindt deze discriminatie tegenover deze hier verblijvende Afrikaanse volkeren schandalig en zal Susan voor de rechtbank dagen.

Reacties zijn gesloten.