Caritas organiseert interactieve sekstentoonstelling in Beieren

Afbeeldingsresultaat voor Only Human. Leben. Lieben. Mensch seinMet een mobiele interactieve tentoonstelling wil Caritas “vluchtelingen” over het thema “gezonde seks” informeren.  Met info over “vrouwen- en mannengezondheid, HIV en andere SOA’s, relationele banden en geslachtsrollen”.

Dit alles onder de omvattende titel „Only Human. Leben. Lieben. Mensch sein.“  Vrij vertaald: “mens-zijn in alle vormen”.  Een idee van de psychosociale aids-raad van Caritas met een “cultuurgevoelige benadering van taboe thema’s”.

Volgens het devies “weten beschermt” worden in de tentoonstelling zo voorzichtig en concreet mogelijk taboe thema’s op afbeeldingen, op video’s en apps getoond.  Volgens Caritas is het niet voldoende gewoon condooms uit te delen.  Daar bovenop worden afbeeldingen en interactieve lessen aangeboden waarin uitgelegd wordt hoe ze zich tegen aids en andere soa’s kunnen beschermen.  De belangrijkste begrippen en gecomprimeerde zinnen worden in tien talen – ja hoor, ook in het Duits – kenbaar gemaakt.  Bijzonder voor de verschillende condoommaten bestaat naar verluidt een ‘grote’ belangstelling.   Volgens de “vluchtelingen” hadden ze problemen met de standaard condoommaten.

Verrassing.  Het aartsbisdom München en Freising ondersteunt de tentoonstelling.  Tenslotte zijn niet alle “vluchtelingen” katholiek en komen ze hier in contact met een grote seksuele vrijheid.  “Vluchtelingen” moeten beschermd worden tegen westerse vrouwen.   Ze zijn immers niet gewend aan nymfomanen die zelf het initiatief nemen om lastig gevallen, bepoteld, geslagen of verkracht worden.  Geen condoom bij de hand, hou een armlengte afstand.

Caritas gibt Asylanten jetzt Sex-Tipps

 

2 gedachten over “Caritas organiseert interactieve sekstentoonstelling in Beieren

  1. Ik heb nog nooit gehoord van een verkrachter die eerst een condoom aantrekt om zijn slachtoffer te beschermen . Ze hadden ook problemen met de condoom standaardmaten . Daar heb ik begrip voor

  2. Zowat tussen 1956 en 1959 was ik lid van Sextant, centrum voor seksuele opvoeding en gezinsplanning. Op zekere avond kregen wij een voordracht van een dokter, verbonden aan het Tropisch Instituut van Antwerpen, over seksuele aandoeningen ofte toen nog zo genoemde venerische ziekten.
    Volgens hem waren er toen nog slechts 16 (zestien) gevallen van syfilis in België, het aantal gevallen van gonorroe of druiper was nog ietsjes meer. Bijna alle patiënten waren zeemannen die zich niet tijdig hadden laten verzorgen, zei hij.
    En zoals iedereen weet, HIV kwam in deze streken nog niet voor.
    Vanaf de jaren ’70 is er een explosie geweest van seksueel gerelateerde ziekten die, door de weldenkende onderzoekers op rekening van de vermeende lossere zeden wordt geschreven*. Nooit of nooit legt men verband met instroom van vreemdelingen, eigenaardig.

    *Rond die periode zat ik midden in mijn puberteit en kan dus als ervaringsdeskundige zeggen dat dit drogredenen zijn: de zeden zijn niet losser geworden, er werd en wordt alleen meer over gesproken.

Reacties zijn gesloten.