Oeps! Verkeerd hoofd afgesneden!

MiniatuurOeps! Verkeerd hoofd afgesneden!

Moslimextremisten kunnen ook falen.  Zelden, maar toch, het gebeurt.  Zoals in Syrië.

De ene religie van de vrede is niet gelijk aan de andere met dezelfde naam.  Beiden zijn ze de mening toegedaan dat het ware geloof hen toebehoort.  Zo hebben de
militanten van de Islamitische Staat in Irak en groter Syrië (ISIS), kortweg de ‘rebellen’ of gemeenzaam de “moslimextremisten” per ongeluk bij iemand het hoofd afgesneden. Ze dachten dat de man een ‘ongelovige’ was, zo laten ze in een verklaring weten, maar het bleek een strijder te zijn van een bevriende militie.

Eergisteren toonden ze trots hun trofee, een afgesneden hoofd van een man, aan het publiek in de stad Aleppo. Het zou het hoofd van een sjiiet zijn, die in het kamp van president Assad had gevochten. De man werd intussen geïdentificeerd als Mohammad Fares Marroush, een soennitische strijder bij Ahrar al-Sham, een bevriende groepering van ISIS. Wegens zijn verwondingen bij de strijd tegen een sjiietische militie werd hij  in Aleppo naar een ziekenhuis gebracht.  De sukkelaar kon onder verdoving nog de namen van twee sjiitische heiligen,  ‘Ya Ali’ en ‘Ya Hussein’, uitkramen, wat meteen zijn doodvonnis betekende.

De aanwezigen meenden een sjiiet op de operatietafel te hebben liggen: de geplande operatie werd geannuleerd en het scalpel werd gebruikt om zijn hoofd af te snijden.

Foutje van ISIS – ze hebben dit deemoedig toegegeven.   Het ‘slacht’offer ging van de veronderstelling uit dat hij door sjiieten gevangen was genomen en om die reden sjiitische heiligen hebben aangeroepen. Hierop dachten de strijders van ISIS dat hij een ‘ongelovige’ was.  Ze herinneren eraan dat dergelijke fouten gemaakt worden op het slagveld, maar ze hebben intussen God (de soennitische versie) om vergiffenis gevraagd. Wat ons betreft is alles vergeven en vergeten.

Hierbij het filmpje.  Het heeft wel iets weg van de veiling op Sint Antoniusdag van varkenskoppen. We bedoelen de veiling, niet het hoofd.

En hier het pratende hoofd in betere tijden:

 Volkskrant

The Telegraph

4 gedachten over “Oeps! Verkeerd hoofd afgesneden!

  1. Dergelijke leuke vergissingen zouden normaal en veelvuldig moeten voorkomen onder de strijders van de vrede . Uiteindelijk zit die , te kort geschoren Jidelatist met of zonder hoofd te genieten van 72 maagden ten paradijze van Allah , de goedentierende , waar alles is toegelaten wat op aarde verboden was. Wie kan die vergisseling het kwalijk nemen nu die hoofdloze als Allah in Frankrijk leeft

  2. In ieder geval hij is onder verdoving geslacht dus niet halal. Den onozelaar inplaatst van twee heiligen te noemen van de blijfvanmijntietische strekking had hij beter “Obama” gepreveld dat zou zijn kans op overleven groot zijn geweest

  3. Wie nu nog aan de geestesvermogens van islamieten twijfelt is ziende blind. Ik schreef het hier ooit al “aan ons bed staan ze ooit om ons hoofd er af te kappen”.

Reacties zijn gesloten.