Nullenzender bericht over ‘persvrijheid’…

mediamanipulatie… een contradictio in terminis

Gisteravond in het Journaal: Martine Tanghe met een uitgestreken gezicht over de persvrijheid, over de World Press Freedom Day.  Los van het feit dat de nullenzender graag cijfers manipuleert volgens hun eigen poco index, zou ze toch tenminste kunnen nagaan of ze nog actueel zijn.  Ze laat immers steken vallen.  Ze maakt geen gebruik van de gelegenheid om de goedgelovige lezer wijs te maken dat de kwaliteitsmedia neutraal en verdraagzaam zijn: in 2014 stond het land b op 23, in 2015 op 15!

Ze heeft de oude cijfers wereldkundig gemaakt, waarbij de plaatsverdeling volgens hun waarheidsgetrouwe nieuwslezing er zo uitziet:

Plaats 1 Finland
Plaats 2 Nederland
Plaats 23 het land b
Plaats 159 Egypte

De officiële index van dit jaar, gepubliceerd door ‘Reporters without Borders’, geeft o.a. deze plaatsverdeling:

Plaats 1 Finland
plaats 2 Noorwegen
plaats 3 Denemarken
plaats 4 Nederland en
plaats 158 Egypte.

Over EU-toetredingskandidaat, Turkije, het land met de meeste journalisten in de gevangenis, op plaats 149, wordt wijselijk gezwegen.


Wij stellen ons vragen over het puntensysteem.  Zo staat het land b op 15 vóór Luxemburg  (19), Zwitserland (20. en IJsland (21).  Zweden staat op de 5de plaats, onbegrijpelijk,  want het is bij wet verboden te wijzen op een mogelijk verband tussen een misdrijf en de verrijking.

FVE

Meer details bij: World Press Freedom Index 2015

Oudere bijdragen over dit thema:

Yasak

Persvrijheid index 2013

Turkije: het gaat niet de goede kant op…

10 gedachten over “Nullenzender bericht over ‘persvrijheid’…

 1. De media kunnen de mensen wijs-maken wàt zijzelf willen, èn… als zij de leugens niet-meer willen slikken… zullen zij de “goegemeente” wel IETS ANDERS wijs-maken 🙁

 2. Wat was dat met die nominatie voor de prijs van het beste journaal, waarvoor de vtm geselecteerd werd en de vrt niet? Dat moet hard aangekomen zijn bij Martine, die zichtbaar klaar komt als ze de eerste 10 min vh nieuws kan wijden aan een vermeend geval van racisme of aan een of andere homo-happening.

  • Klaarkomen?dat komt door die “dermal anchor piercing”,wie weet waar nog ?

 3. Kort samengevat : de overgrote meerderheid van journalisten draagt een blindhoek. Een voor hen hoogst aangenaam attribuut.
  – als inwoner van een door terrorisme bedreigde stad worden mensen in de verdomhoek geplaatst als ze durven zeggen vanwaar de wind komt.
  – personen met iets op hun kerfstok worden niet meer bij naam genoemd. Men mag niet meer weten of R.b.J een bedrieger, drugsdealer, geweldenaar of erger is. Dergelijke belangrijke informatie blijkt niet relevant.
  – je kon in de Duitse media lezen : meest vredevolle start van mei sinds jaren : slechts 41 politiemensen gewond en 53 opleidingen.
  Een vergelijking die je nergens leest : weerom, en dit reeds sinds maanden, vredevolle Pegida demonstratie in Dresden. Geen enkele politieman gewond.
  – media vergoelijken elk links geweld en bij gebrek aan geweld in rechtse hoek zien ze heel duidelijk de intentie tot geweld.
  – journalisten maken zich schuldig aan een beschuldiging berichtgeving, waarbij niet getracht wordt om mensen hun standpunt naar voor te laten brengen maar om ze bewust verkeerd te begrijpen.
  – ze hebben hun bepaalde ideeën en opvattingen die ze met alle middelen proberen te verspreiden.
  – journalisten zijn voor het grootste deel broodschrijvers en handlangers van hen die het voor het zeggen hebben.

 4. Omdat de BRD vrije mening, pers en waarheid, hoog in het vaandel draagt, komt er, hoera, een verfilming van de acties van NSU, die gigantische terreurorganisatie waarbij zich 3 gestoorden hadden aangesloten : Uwes Bönhardt, Mundlos en Beate Tschäpe.
  Verfilmen is altijd een goede zaak. Met de NSU film zullen we zonder twijfel ervaren hoe groot het rechtse gevaar is en wat voor een gelijk Merkel, de voldemocraten en de socialistische eenheidspartijen hadden die ons voortdurend verwittigden. Het is goed dat we te zien krijgen in wat voor een hoge mate een staat in gevaar komt, waar meer dan 80 miljoen mensen leven, door drie van lotje getikte daders.
  Gelukkig zullen wij ook ervaren hoe gruwelijk dat noodlot bij buitenlanders toeslaat, die zich in Merkel Duitsland een bestaan willen opbouwen, in de stille hoop dat de asielbedriegers op de Middellandse Zee hun koers wijzigen.

  Nu nog een film over het VB en het plaatje is rond.

 5. Louter ter informatie : wij danken deze 3 mei aan de moord in 1986 op Guillermo Cano, journalist in Colombia, vermoedelijke een man met de juiste ingesteldheid. Dit jaar was Mazeh Darwish, de Syrische voorvechter voor mensenrechten, aan de beurt om de World Press Freedomprice in ontvangst te nemen.

 6. land B op plaats 23 dat is geen reden om fier te zijn . De invloed van de rode kwakkels op de nieuwsgeving is niet te onderschatten . Wij moeten het dus nemen met een korreltje zout wat ze in onze oren blazen. Nochtans is er geen twijfel over de juistheid wanneer het in bepaalde geesten , gelegen komt , zoals politiehaters bv . Geen twijfel wat geschreven werd over Jonathan Jacob . Een “dokter” met een kalmeringsspuit die niet had opgemerkt dat de persoon overleden was of in kritieke toestand , dat is zonder twijfel een “knappe dokter”. Scheur in de lever, opgezwollen kop van de slagen , een gesprongen ader…… Ik dacht dat er zoiets bestond als medisch geheim ten voordele van een persoon of een onderzoek . Het gaat er binnen als zoete koek want zovelen lezen dat graag , zeker als het de politie in diskrediet brengt …politie a la Taliban enz . Wanneer zoiets de de kwaliteitskranten komt is er geen twijfel , dan is het echtig en techtig de waarheid !

Reacties zijn gesloten.