Noord-Korea aan de Bosporus

Afbeeldingsresultaat voor turkey threatensWe geraken het stilaan gewend.  Er gaat geen dag voorbij of Erdogan, resp. iemand uit zijn entourage, dreigt, tiert, scheldt…
Dit is vèr erover.  Dat Syrische Koerden de bondgenoten van de VSA zijn en blijven is een doorn in het oog van de democratische dictator.  Allemaal PKKers, allemaal vijanden van het Ottomaanse Rijk.

Verheven Leiders persoonlijke raadgever, Ilnur Cevik, dreigde woensdag  in een gesprek met de zender CRI FM Amerikaanse vliegtuigen boven Syrië neer te halen:  “Wie weet, meerdere raketten zouden hen per vergissing kunnen treffen.”

Cevik reageerde als door een wesp gestoken toen de moderator hem fijntjes op de Amerikaanse aanwezigheid in de door de Koerden gecontrolleerde gebieden in Syrië attent gemaakt had.   Strijdvaardig verklaarde hij dat Turkije zijn hand er niet zou voor omdraaien om het offensief tegen de Koerdische strijders uit te breiden en herinnerde ter staving aan de Turkse actie tegen I.S. in Syrië: “We zijn daar binnen gemarcheerd en waren in een oogwenk in Al-Bab.  Hetzelfde telt voor Noord-Syrië.  Als zij (PKK) nog verder gaan, dan zullen we er ons niets van aantrekken dat er zich daar Amerikaanse soldaten bevinden.”

Je moet maar durven.  Erdogan die dreigt dat niemand nog veilig zal zijn omdat zijn Stratego-figuurtjes geen optreden mochten geven in Nederland en Duitsland.  En nu zijn handpop die dreigt met het neerhalen van Amerikaanse vliegtuigen omdat ze de Koerden niet de wacht aanzeggen.

Misschien zijn de Amerikanen niet zo vergevingsgezind als de Russen…

Turkey Threatens U.S. Forces in Syria, as Putin Presses for Safe Zones

“Raketen könnten sie treffen”: Mit dieser Drohung geht die Türkei zu weit.

 

Eén gedachte over “Noord-Korea aan de Bosporus

  1. Ze moeten eens vragen aan die pittafreter hoe het komt dat de touristensector op zijn tandvlees zit ! Door de geschiedenis heen zijn er altijd dictators geweest die normaal , na een vrij korte tijd verdwenen…Europa is ook een dictatuur maar hebben er een andere naam voor die wat vriendelijker klink “democratie”

Reacties zijn gesloten.