5 gedachten over “We importeren chaos… en oorlog…

 1. Crevits, Somers en heel de reutemeteut zijn al volop in actie geschoten. De Iraanse ambassadeur liet weten dat hij jongens begroet met een handdruk, meisjes met een vriendelijke hoofdknik. Het zijn zo de culturele gewoonten in Iran. Hoewel de culturele eigenheid van onze immigranten moet bewaard blijven onder het mom ‘eigenheid in diversiteit’ is de vooraf aangekondigde culturele handelswijze van de Iraanse ambassadeur, meer dan een algemene verontwaardiging waard.

  Zag verleden week de uitzending met Jeroen Meus ‘Goed volk’. Hij was afgezakt naar de Kievitstraat in Antwerpen en meer bepaald naar de Hoffy’s, zoals de zeven gebroeders Hoffmann worden genoemd. Ze baten een restaurant uit, een viswinkel, een kruidenier enz. Vandaar dat de Kievitstraat bij de joodse gemeenschap Hoffystraat wordt genoemd.
  Wel, een van de broers benadrukte uitdrukkelijk dat ze vrouwen geen hand geven en niet wegens de joodse reinheid geboden. Daar zou je kunnen inkomen. Soms vergeten mensen hun handen te wassen.
  Nee, de uitleg hiervoor was: dat je de kat niet bij de melk moet zetten.
  De verklaring van de Iraanse culturele gewoonte over dat geen handen geven was: hoofsheid.
  In Iran, hoewel het er warmer is dan in de Kievitstraat, hebben ze het blijkbaar niet zo rap te pakken.

  Na deze uitzending hoorde ik niet de minste verontwaardiging van Crevits, Somers en de rest van de reutemeteut. Geen hoogdravende woorden, geen eisen dat meisjes op dezelfde manier moeten behandeld worden als jongens. Niks, nul de ballen, hoorde ik.

 2. Alhoewel geen polleke geven aan een vrouw , maar over onze gewoonte , drie kussen ter begroeting heb ik niets gehoord noch gelezen volgens mij is het dan ook niet verboden

Reacties zijn gesloten.