Noodleningen? Weggegooid geld.

Graffiti in Athen: Griechenland steckt seit sechs Jahren in der RezessionGriekenland heeft nieuw steunpakket nodig

BERLIJN (ANP i/DPA i/RTR i) – Griekenland zal uiterlijk begin volgend jaar extra noodleningen nodig hebben van zijn internationale geldschieters. Dat meldt het tijdschrift Der Spiegel op basis van interne documenten van de Duitse centrale bank.

Volgens Der Spiegel zou de Bundesbank nauwelijks tevreden zijn met de vooruitgang die Griekenland boekt met het hervormen van de economie en het terugdringen van de tekorten. De documenten zouden zijn bestemd voor het Duitse ministerie van Financiën en het Internationaal Monetair Fonds i (IMF). De Bundesbank wilde geen commentaar geven op het bericht in Der Spiegel.

De EU en het IMF hebben Griekenland in totaal 240 miljard euro aan steun toegezegd, waarvan inmiddels 90 procent is opgenomen. Het pakket noodleningen loopt eind volgend jaar af. De Duitse bondskanselier Angela Merkel i en minister van Financiën Wolfgang Schäuble hebben herhaaldelijk laten weten dat Griekenland op koers ligt met de hervormingen en dat extra steun of een schuldenverlichting niet aan de orde zijn.

De Bundesbank zou verder van mening zijn dat de risico’s die zijn verbonden aan de huidige steun voor Griekenland zeer groot zijn en dat er aanzienlijke twijfels zijn of het land de noodzakelijke hervormingen wel kan doorvoeren. Ook zou de recente goedkeuring van een nieuwe tranche noodsteun van 5,8 miljard euro van de EU en het IMF aan Griekenland waarschijnlijk ,,politiek gemotiveerd” zijn geweest, aldus de Duitse centrale bank.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/bundesbank-rechnet-mit-neuem-hilfspaket-fuer-griechenland-a-915900.html

2 gedachten over “Noodleningen? Weggegooid geld.

  1. Griekenland is een land vrijwel zonder exportgerichte economie en de Grieken hebben geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel. Dit land hoort qua mentaliteit en qua welvaart bij de Afrikaanse Unie eerder dan bij de EU.

Reacties zijn gesloten.