Nog even…

… en Obama verklaart dat Rusland een dwergstaatje is

Benieuwd hoe de kranten morgen zullen reageren.  Als ze er überhaupt iets kritisch (durven) schrijven.

De zwarte vredesapostel in het Witte Huis, die absoluut in Syrië een derde wereldoorlog wou beginnen en zijn plannen gedwarsboomd zag  door Poetin, wordt van dag tot dag driester.  Wat dacht u van zijn spottende uitlating in Den Haag “Rusland is een regionale macht, die enkele van zijn directe buren bedreigt, niet vanuit een machtspositie maar wel vanuit onmacht.”  Gevolgd door nog wat dreigementen en de opmerking dat zijn angst voor een atoomaanval op Manhattan groter is dan zijn angst voor Rusland.  Voorwaar een voorbeeld van diplomatie, een groot president.

En de EU-hielenlikkers stonden erbij en keken ernaar, blij dat ‘de belangrijkste man van de wereld’ op bezoek kwam.  Van Rompuy kon niet genoeg benadrukken hoe erg het in Rusland nu gesteld is: de beurs is er quasi gecrasht, de economie is ingestort, het land staat op de rand van de afgrond.  Alsof de EU als lichtend voorbeeld kan dienen.   Pech dat Rusland zo’n belangrijke aardgasleverancier is en niet lang kan genegeerd of gestraft worden.

Rusland van de top der G8 G7 weghouden is een strategische fout.  Hoe lang Rusland in de hoek moet staan werd niet bekend gemaakt.  Naar verluidt zou Obama laten horen hebben dat Rusland pas vergiffenis geschonken wordt als de Krim bij Oekraïne terugkeert.

De VSA willen Turkije binnen de EU loodsen, gevolgd door Oekraïne en alle andere voormalige Sovjetrepublieken.  Met een uitbreiding van de NAVO als logisch gevolg.  Ongeacht de gevolgen voor de EU-lidstaten.  En dan betichten ze Rusland van machtshonger?  Je moet maar durven.

FT

 

 

 

 

4 gedachten over “Nog even…

  1. Waarom werd dat artikeltje niet geplaatst onder “Buitenland Humor”

    • Eigenlijk is het grappig, maar tegelijkertijd ook héél gevaarlijk.

  2. Een jaar of wat geleden las ik dat Obama er alles zal aan doen om een oorlog te ontketenen om zo zijn job als president te kunnen verlengen.

  3. Net zoals kalief Erdogan zijn populariteit probeert op te krikken door oorlogstaal tegen Syrië en steun aan de massamoordende jihadi, zo ook probeert de oorlogszuchtige Obama op kosten van de Europeanen via oorlogstaal in het nieuws te komen. Hopelijk komt er ooit een tijd waarop hij en de leden van de opperste Europese commissie voor de rechtbank van Den Haag zullen verschijnen voor hun aandelen in de massamoorden van Libië, Egypte, Irak, Syrië en Oekraïne.

Reacties zijn gesloten.