Nieuws uit Schapekoppen-stad

Dit is niet Frank Boogaerts op multiculturele wandeling

Lierke Plezierke, met zijn Lierse Vlaaikes, het Begijnhof, de Zimmertoren en andere toeristische attracties.

 
Burgemeester Frank Boogaerts van de partij van de TV-flamingant is verheugd dat zijn stad binnenkort een toeristische attractie erbij krijgt. De zegeningen van de culturele verrijking blijven – Allah zij dank – niet beperkt tot de grote steden zoals Brussel en de Stad van Alleman.

Lier krijgt een Turkse moskee, een aanwinst voor de stad, zegt Frank (in een vroeger leven radicaal-Vlaams gezind).  En het is niet zomaar een moskee: “gedaan met de rijwoningenmoskee”, wijdt Frank verder uit en hij stelt meteen multiculturele wandelingen in het vooruitzicht.  “We hopen dat de ruwbouw van zowel de moskee als het andere gebouw over ongeveer een jaar klaar zal zijn. Dan hebben we tot januari 2015 de tijd om beide gebouwen af te werken. In het gebouw naast de moskee is plaats voor twee klaslokalen, een polyvalente ruimte, een bestuurslokaal, een jeugdhuis, een appartement voor de imam, een piepkleine handelsruimte en een cafetaria.
Op de site kunnen zeventig auto’s parkeren”, vernemen we van Adnan Önder, voorzitter VTAL.

Frank Boogaerts is anders niet zo scheutig met informatie-delen op de gemeenteraad.

Indien van de 16 geakteerde onderwerpen, de regelingen, referenties en ‘goedkeuringen’ van reeds genomen beslissingen afgetrokken worden, dan blijven er nog slechts 4 echt inhoudelijke punten over!

Mogen we daaruit opmaken dat het schepencollege het merendeel van de beslissingen dan volledig autonoom en achter gesloten deuren neemt? Zijn er in een stad als Lier echt niet meer dan een viertal beslissingen te nemen over een volledige maand tijd? Enigzins twijfelachtig…

Op de webstek van VTAL, www.mollagurani.net, staat de titel “Wij zijn Lierse Turken“.  Erdogan heeft immers als mantra “Eens Turk, altijd Turk” – ze mogen overal ter wereld gaan wonen, maar ze blijven hoedanook Turks.

De spotnaam van de Lierenaars is zoals bekend “de schapekoppen”.  In het raam van de culturele verrijking doen ze die  naam alle eer aan.

Florent Van Ertborn