Nieuws uit BorgerBronx

Nieuws uit BorgerBronx

BorgerBronx behoudt “reputatie”

Het gaat van kwaad naar erger in Borgerhout. Moskee De Koepel is blijkbaar niet opgezet met de procedure die Vlaams minister Geert Bourgeois in juni heeft opgestart om de erkenning van de moskee in te trekken en vindt dat zij aan de schandpaal werd genageld. Tja, we horen het tot vervelens toe, ze zijn allemaal onschuldig en ze zijn allemaal het slachtoffer van anderen, in dit geval van de Vlamingen die maar niet willen begrijpen hoe vredelievend ze allemaal zijn.

Na de schietpartij in juli op de Turnhoutsebaan was het even kalm.  Enkelen zijn misschien via het hazenpad met de noorderzon vertrokken.  Richting thuisland, dat landgenoten met dubbele nationaliteit niet uitlevert.

Op moederkesdag,  15 augustus, werd de rust doorbroken door twee misdaden: een moord waarbij een 22-jarige man een 46-jarig familielid thuis wurgde en een 83-jarige dame die op straat werd aangevallen door een handtasdief. Het slachtoffer viel op de grond en raakte gewond aan haar heup. Gezien haar leeftijd kan men veronderstellen dat ze niet op één twee drie terug zal kunnen gaan, als het ooit nog goed komt.

In de laatste week van augustus kwam er dan toch wat actie door een schietpartij in de Guldensporenstraat. Een jonge man werd door een kogel in de borst getroffen.

Men blijft zich afvragen hoe het verder zal evolueren. Zal men nog vrij en onbezonnen op straat kunnen wandelen, zowel overdag als gedurende de avond, of ‘s nachts, waarbij men het noodlot tart? Of moet er een avondklok worden ingesteld?  Of moeten / mogen burgers één of ander verdedigingsmiddel in hun bezit hebben / gebruiken? Gaan we naar  toestanden zoals in het Wilde Westen of zoals in de Prachtlanden, die onze contreien met hun afgevaardigden verrijken?

Van het Borgerhoutse rood/groen/rode Districts-triumviraat hoort men niets, nada, noppes over deze criminele feiten, geen afkeuring, zelfs geen enkel commentaar. Het is net alsof die feiten niet gebeurd zijn.
Groene Wouter ziet het helemaal zitten; hij lonkte zelfs al richting CD&V, maar wist erbij te vermelden hoe goed de samenwerking met de sossen loopt. Dat zal niemand nog verbazen, met de communisten zitten ze trouwens ook op één lijn.

Daar is de Borgerhoutse Districtsraad het levendig bewijs van. De waarheid en de realiteit negeren of koudweg ontkennen, de mensen blazen wijsmaken en onvolwassen of naïeve geesten hersenspoelen of op zijn minste sterk beïnvloeden, dat is hun doel en specialiteit! Extreem rood/linkse dogma’s worden aangeboden in een gifgroene feestverpakking, afgewerkt met een enorme multiculturele strik. Alle middelen zijn goed om hun communistisch doel te bereiken. Over de misdaad in Borgerhout wordt in alle talen gezwegen vermits dat eigenlijk slechts over een subjectief onveiligheidsgevoel gaat, nietwaar?

Elliot Ness, embedded reporter voor Golfbrekers vanuit BorgerBronx.

4 gedachten over “Nieuws uit BorgerBronx

  1. wat zou je willen met een gemeentebestuur met de groenen erbij? Ze zijn er enkel en alleen voor de vreemden en het eigen volk mag creperen

  2. Schietpartij op de Turnhoutsebaan te Borgerhout ? hoe kan dat ? Wij hebben toch allemaal onze wapens moeten inleveren ! Borgerhout is een reservaat er mag zomaar niet geschoten worden op beschermde levensvormen . Die beschermde levensvormen dat zijn wij , de blanke ongelovige honden en varkens onder de vleugels van groen en rood maar die weten van niets en draaien hun hoofd naar de andere kant.! Ik heb drie jaar dienst gedaan als assisten off van politie in de Mareestraat . Ik heb alles zien groeien. Onze politiek heeft van Borgerhout een beerput gemaakt waar groen en rood niet in durft in roeren

  3. Opgelet met vergelijkingen ivm. het Wilde Westen, Elliot. De meesten kennen het Wilde Westen alleen van de ons voorgeschotelde films. Om het heel kort te houden: in de huidige VSA liggen de misdaadcijfer voor zware feiten enkele honderden procenten hoger dan de 19de eeuw. Ze zouden zelfs hoger liggen dan in de jaren 1920-1930 en volgens cijfers waar Destexhe onlangs mee afkwam is er meer misdaad – percentsgewijs – in B dan in de VSA.

  4. Hey thanks Wes! Maar nu is de misdaad gemoderniseerd. Vroeger hadden ze in The West een six shooter en een Winchester of een schotgun. Die wapens waren not so accurate als die van vandaag, er was ook veel minder people in The West, and it is met that period in The 1850’s that I vergelijk. Nice te spreken met een fellow American!

Reacties zijn gesloten.