Niet van Louboutin, maar wel van Lodewijk XIV of van Dorothy

Louis-XIV-of-FranceNooit gedacht dat we drie artikels aan schoenen zou wijden.  Tenslotte is Golfbrekers een ernstige blog en geen Sex in the City-verhaal. 

Hier kunt u nog stuk uit Reyers Laat van gisteravond bekijken.  Het is hoogst ongewoon dat iemand van het VB zoveel mediatijd gegund wordt – en dan nog grotendeels gelijk krijgt door de deelnemers van het debat.

We citeren een persbericht van vandaag:

iedereen aan voeten van anke van dermeersch

“Het kort geding dat de Franse schoenenontwerper Christian Louboutin heeft aangespannen tegen Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch is uitgesteld naar 30 september om haar advocaat de kans te geven zijn argumenten nog verder op papier uit te werken.

Fotografen gingen op hun buik liggen om de hoge hakken – en mooie benen – van Anke Van der Meersch in beeld te brengen. Omdat zij wereldbekende Louboutins met kenmerkende rode zool had aangetrokken in een campagne van ‘vrouwen tegen islam’ had de schoenenfabrikant haar gedagvaard.
Maandag zal haar advocaat onder meer pleiten dat het ingeroepen Benelux-merkenrecht niet van toepassing is omdat Vrouwen Tegen Islamisering geen commerciële activiteiten ontplooit en de rechtbank van koophandel bijgevolg ook onbevoegd is om te oordelen.”

Louboutin is met deze klacht niet aan zijn proefstuk.  In augustus 2011 oordeelde een New Yorkse rechtbank dat Louboutin niet het exclusief gebruiksrecht op rode zolen heeft.  In april van dat jaar had Louboutin klacht neergelegd tegen Yves Saint Laurent omdat deze ” inbreuk zou gepleegd hebben op zijn merk, een onfaire concurrentie had gestart en eventuele klanten op een verkeerd been had gezet ” (sic.).

Kortom, Louboutin wou YSL ervan beschuldigen zijn merk, de rode zool,  ingepikt te hebben.  De rechter, Victor Marrero, werd bijna poëtisch in zijn argumentatie bij het lezen van het vonnis: “Als Hollywoodsterren en topmodels heupwiegend over rode lopers flaneren, dan gaat er van rood geverfde schoenzolen in combinatie met hoge hielen een glamoureuze boodschap uit, die onmiddellijk opvalt.  Maar het zou van een ontoelaatbare concurrentievervalsing getuigen andere firma’s eraan te hinderen ook rode zolen te gebruiken”, voegde hij eraan toe.  YSL had inderdaad verschillende redenen rode zolen te gebruiken.  Louboutin was diep ontgoocheld.

YSL had het argument – exclusiviteit – spottend afgewezen.  De rode zolen had men  niet van de Franse ontwerper gestolen, maar YSL had zich laten inspireren door de rode zolen onder de dansschoenen van Lodewijk XIV… of misschien zelfs door de rode schoenen van Dorothy in de “Tovenaar van Oz”.

 

2 gedachten over “Niet van Louboutin, maar wel van Lodewijk XIV of van Dorothy

  1. Waar moeten ze bij de VRT nog interessantere onderwerpen halen om hun programa te vullen?!! En bovendien trachtten ze het VB. een (schoen)hak te zetten, maar Ancke V. was niet op haar mondje gevallen!
    Al dat haat zaaien t.o.v. het VB….waarom??? Wat heeft die partij al verkeerd gedaan?

    • Beste Jolien,
      DE PARTIJ is tegen de import van de islamfanaten en hangmatters, en vooral tegen belgië. Vandaar de onverdraagzaamheid in de poco media.

Reacties zijn gesloten.