NHS heeft zo zijn (regenboog)prioriteiten

Het Britse NHS (National Health Service) is het nationale gezondheidszorgstelsel van het V.K., gefinancierd met belastinggeld. Het kan echter zelfstandig beslissen wat ze met dit belastinggeld doen.

Het NHS steunde via NHS-getrouwe organisaties (zeg maar onderaannemers met een goedgekeurde NHS-kwaliteitszegel) ca. 500 “woke” groepen door heel het V.K. met ca. 36.000 manuren per jaar. Ondanks de oproep van de Britse overheid minder geld over de balk te gooien, hadden verschillende woke-missionarissen daar een ander idee over: zij organiseerden lukraak info-activiteiten, zelfs overdag tijdens de werkuren, over de actuele problemen, zoals transgender, seksualiteitsbeleving en … het altijd en overal populaire … racisme. De woke-projecten mochten gezien worden: met “tea & rainbow cake” picknicks, lezingen, speciale voorlichting over het gebruik van geslachtsgeschikte taalgebruik en zelfs een voorstelling van Filipijnse gevechtssporten.

Terwijl operaties uitgesteld worden, mensen van het kastje naar de muur gestuurd worden, de wachtlijsten geen wacht- maar geef-het-maar-op lijsten zijn, zwaar zieke patiënten te laat of slecht behandeld worden*, is het hemeltergend dat gedurende de laatste 3 jaar £1,081,878 over de woke-balk gegooid worden. En dat betekent dat minstens 1.274.385,60 euro (één en een kwart miljard) moesten dienen om de regenboogwaanzin te steunen. Inderdaad ‘minstens’ want de echte cijfers zijn niet bekend daar ca. de helft van de NHS-getrouwe organisaties weigerden hun uitgaven te verrechtvaardigen.

*Werd nog maar eens duidelijk toen een vrouw 40 uur moest wachten op een ziekenwagen…

Meer details bij: NHS blows £1million on ‘woke groups’ for staff | Daily Mail Online

Nog zoiets: het NHS is de vuilbakwerkgever: