Neen, bedankt, wij willen niet in de EU…

Zeggen de Noren.  Niet allemaal, maar toch behoorlijk veel: bijna 80%, 79.8% om precies te zijn, uitten hun weigering tot een toetreding van hun land tot de EU.  Slechts 12.6% willen hun ondergang bevestigd zien en 7.6% weten niet goed of ze collectief zelfmoord plegen of in de EU-hemel gaan belanden na de hypothetische toetreding.

De kritische houding afkeer t.o.v. de EU was nog nooit zo groot.  Noorwegen weigerde al twee keer de verleidingszang  tijdens een referendum  in 1972 en 1994.

FT

EU-Business

 

4 gedachten over “Neen, bedankt, wij willen niet in de EU…

  1. Met hun enorme geldreserves zouden ze nogal moeten afdokken voor het zuiden…
    Vreemd toch dat EU-business spreekt van een centrumlinkse regering, terwijl er juist een centrumrechtse aan de macht is, bestaande uit de conservatve party en de progress party. Wsl laten ze zich misleiden door het woord ‘progressief’, dat overal ‘links’ betekent, behalve in Noorwegen, waar het staat voor ‘rechts’.
    Ook in Zweden is het verwarrend: De Sweden Democrats zijn niet links maar rechts.

    • Als het veel geld gaat is iedereen rechts, al willen ze het niet geweten hebben.

  2. De tijden veranderen en de kloof tussen macht en gezond verstand wordt steeds groter en gevaarlijker want uiteindelijk zal dat leiden tot een confrontatie.
    Indien De Europese Unie inderdaad een pluspunt zou zijn , een organisatie die het welzijn van zijn burgers hoog in het vaandel zou dragen met resultaten die verbetering brachten, zou Noorwegen niet twijfelen voor toetreding . Heel dat Euro-circus zal de geschiedenis ingaan als een grote miskraam , de vergissing van de eenentwintigste eeuw .

Reacties zijn gesloten.