Naar verluidt…

… zouden de Ottomaanse Sultan en zijn sibbe hun spaarpot naar de VSA overgeheveld hebben

Dat het niet bepaald goed gaat in Turkije is algemeen geweten. Sommige media durven zelfs te voorspellen dat een volgende financiële crisis te wijten zal zijn aan de economische situatie in Turkije. DWN stelt dat de instorting van de Turkse Lira grotere gevolgen zou kunnen hebben dan het Lehmann-faillissement. En een inflatie van 70% (… of meer…) is niet bepaald een opsteker voor de verkiezingscampagne van Erdoğans AKP.

Kemal Kılıçdaroğlu, leider van de belangrijkste oppositiepartij CHP, durfde het aan op twitter bekend te maken dat Erdoğan en zijn sibbe hun pensioen veilig gesteld hebben door geld over te maken via AKP-bevriende stichtingen TÜRGEV en Ensar naar de VSA in de vorm van een trustfonds van meer dan 60 miljoen dollar. Sterker: hij zegt dat hij over de bewijzen van deze transacties beschikt. Toevallig heeft Esra Albayrak en Bilal Erdoğan, resp. dochter en zoon van de Ottomaanse sultan, leidinggevende functies bij TÜRGEV .

M.a.w. als de Turkse verkiezingen volgend jaar voor de AKP op een fiasco uitdraaien, dan zou de Erdoğanclan naar de VSA verhuizen. Waarmee eigenlijk gesuggereerd wordt dat in Ottomanië de verkiezingen niet gemanipuleerd worden.

Let wel: dit zijn beweringen van de oppositie. We citeren Kılıçdaroğlu:

“Ze richten een stichting op in de VS. Waarom de VS? Je verwacht dat degenen die dit land in Qatar hebben veranderd, naar Qatar gaan. Maar ze weten dat er geen wet is in die landen. Ze denken dat ze zich kunnen verschuilen achter de Amerikaanse wet. Daar is een rechtsstaat. Ze willen het land ontvluchten dat ze onwettig hebben vernietigd om hun toevlucht te zoeken in de wet in de VS”.

Na enkele minuten zoeken en met de hulp van de vertaalmodus vonden we de b.g. tweet op YT. Mocht de heer Kılıçdaroğlu plotseling van de aardbodem verdwenen zijn, dan heeft hij wellicht de tientallen journalisten in de gevangenis met zijn aanwezigheid vereerd…

https://www.aljazeera.com/news/2022/5/5/turkeys-inflation-rate-soars-to-almost-70-percent-in-april

Erdoğan en zijn familieleden ontvluchten Turkije: ’60 miljoen dollar overgemaakt’