Na de ex-keuning nog een sukkelaar die het moeilijk heeft.

Schandpaal

De Bijzondere Belastinginspectie claimt ruim 900.000 euro aan belastingen en boete van Europees commissaris Karel De Gucht.(liberalen).

Dat zal weer een rondje onderhandelen worden met een afkoopsommetje van een paar miljoennekes en het zaakje is rond, of misschien een procedurefoutje, een vergissinkje.
O ja, de liberalekes gaan met een besparingsplannetje naar de volgende verkiezing, ze hebben beloofd dat het ons niets zal kosten.
Ze nemen de burgers toch voor onnozelaars. Geen enkele klassieke partij kan nog buiten komen zonder de stank van corruptie. En dan beweren ze dat hun loon hoog moet zijn om niet te bezwijken voor omkoperij, om van te kotsen.
Dat zijn diegenen die ons met het vingertje wijzen.
Nu de ene na de andere schandaaldrol komt bovendrijven uit de sterfputten van wat nog overblijft van dit onland, heerst er weeral een verbijsterende stilte bij de bevolking. Ja oekandana. Verbijstering, ongeloof, bedrogen zijn.
Bij het conservatief gedeelte van onze bevolking, de meerderheid dus, rijst de stilzwijgende vraag naar normherstel. De gesprekken die wel gevoerd worden in allerhande verenigingen getuigen van een meer dan gewone gevoeligheid voor het belang en de kwetsbaarheid van oude gewoonten en tradities. Die zijn niet voor niets uitgevonden en vastgelegd, blijkbaar voorzien ze in een tamelijk tijdloze behoefte van mensen, in dit geval in de behoefte het leven te beschaven en tegen ruwheid en botheid te beschermen. Maar in deze sociale en culturele omstandigheden zullen die zeden zo maar weer verdwijnen, daar is men het er over eens.

Als het land bestuurd wordt door carrièremakers zonder normen en waarden, als consumptiegoederen gepromoot worden door addergebroed van hetzelfde allooi, is er geen houden meer aan. We gaan de dieperik in. Er lopen dan ook nogal wat mensen rond die een teloorgang voelen aankomen, en ze zijn er nog niet zo zeker van dat degene die dat gespuis moet opvolgen, de troonopvolgers, beter zullen zijn dan de parasieten die verdwijnen.

Het demoniseren van de enige partij die daartegen oppositie voert, ze onder de vorm van een nooit gezien cordon sanitaire zet, ingevoerd door schurken met onverdiende macht, en ze daarmee het zwijgen opgelegd krijgt, zal verruwing en opstandigheid van ons samenleven bevorderen.

Het niet bestraffen van het zoveelste witteboordcrapuul zal op lange termijn het startschot geven voor de wet van de sterkste.

Daar zullen nieuwe woorden moeten voor uitgevonden worden.

Verguchting, misschien?

http://www.tijd.be/r/t/1/id/9428578.

 

4 gedachten over “Na de ex-keuning nog een sukkelaar die het moeilijk heeft.

 1. Waarde redactie,
  En dan hebben jullie het nog niet over die leefloners van Laken waar die gepensioneerde niet rondkomt met 2.605 euro PER DAG en zijn zoon de hele week aan wandelen doet!
  Als de burgers daar eens aan zouden denken vóór ze stemmen dan zal dat een grote omwenteling tot gevolg hebben, een omwenteling in positieve zin voor Vlaanderen.
  Nogal wiedes dat veel rode, groene, blauwe en oranje ratten zenuwachtig worden want ze zien de ruif weggetrokken worden.
  Ik steek elke dag een kaarsje aan in de hoop dat de Vlamingen de Vlaamse kaart trekken op 25 mei 2014 want de huidige bende heeft reeds zoveel schade berokkend dat renovatie veel geld gaat kosten en dan hebben we het nog niet over de EU misdadigers…

  • Toch wel, we klagen dit herhaaldelijk aan, maar we worden niet gehoord.

 2. Vraag aan Gwendolientje, nu moet je consequent zijn en ga je Chareltje aan de deur zetten? Zo niet gaan jullie kiezers (en dat zijn er al niet veel meer) denken dat er bij jullie ook socialisten zitten.

 3. Ik begrijp het allemaal niet goed. , Ik dacht , nu wij een nieuwe versgebakken koning hebben , gaat alles veranderen in de goede zin ! Geen corruptie meer , geen nieuwe Belgen meer , Geen onbekwame geldverslindende machtwellustige correcte politieke partijen meer . Toen besefte ik plots dat zoiets onmogelijk is , want dan zou er maar een partij in Belgie bestaan en zou onze nieuwe koning zijn leefloon fors zien verminderen en ” the big smile” van onze koningin volledig verdwijnen . Troost je mijn gelijkgestemden ! Vele van onze originele landgenoten moeten door het leven met een fysiek of geestelijke handicap en hebben geleerd zich ermee te verzoenen . Wij die gespaard bleven van dergelijk menselijk leed hebben ook een handicap in de vorm van correcte politiek . Niet aanvaarden !! gewoon ermee leren leven !

Reacties zijn gesloten.