N-BA: pijnlijke ontnuchtering

NVA HelpieDe N-VA zit gewrongen met de gefaalde staat

De N-VA kan niet proberen te cashen met goed bestuur én tegelijkertijd de kiezer inpeperen dat België een mislukte staat is die vierkant draait.

Op elke staatshervorming volgt er een soort honeymoonfase. Eventjes leven de politici op een roze wolk. Het Belgische mirakel heeft zich opnieuw voltrokken: er is na jaren van moeizaam onderhandelen een eerbaar institutioneel compromis bereikt. België kan eens te meer model staan voor Europa. De wereld kan zich opnieuw vol bewondering vergapen aan onze institutionele spitstechnologie. En als dat niet spontaan gebeurt, dan wordt er een institutionele missionaris op pad gestuurd om de blijde boodschap te verkondigen, zoals Jos Geysels in de paarse periode.

Maar vroeg of laat volgt een pijnlijke ontnuchtering. Een ‘Welcome to the desert of the real’-moment. Dat is het eerste wat Neo, het hoofdpersonage uit de sf-film The Matrix (1999), te horen krijgt als hij brutaal wordt weggerukt uit zijn comfortabele virtuele wereld. Net zoals de buitenlandse media ons de voorbije weken ruw met de harde realiteit hebben geconfronteerd.
België is helemaal geen lichtend voorbeeld voor de wereld. Het is een gefaalde staat, die zijn zaakjes niet op orde krijgt wegens de byzantijnse complexiteit van zijn instellingen. Het is een institutionele vuilnisbelt. Een land dat er niet in slaagt om in de hoofdstad een gecoördineerd veiligheidsbeleid te voeren. Een land waar het klimaatbeleid is versnipperd over vier ministers die nu al zes jaar lang vechtend over de vloer rollen.

Lees het opiniestuk van Bart Maddens in De Tijd

Eén gedachte over “N-BA: pijnlijke ontnuchtering

 1. Bart Maddens heeft het blijkbaar ook niet door, of wil het in alle geval niet zeggen, dat de N-BA een door de overheid opgerichte en gecontroleerde partij is, als wapen tegen Vlaanderen. Ondertussen doet ze het vuile werk voor de ander partijen, zie de vreemdelingen, Uplace, klimaat”akkoord”.enz….!!!
  Het volstaat te kijken wie en hoe Bartje werd gelanceerd.
  De huidige toestand is dan ook geen toeval, maar werd opzettelijk veroorzaakt.
  Dit duurt al sinds 1830.. en wordt omschreven als de “belgische ziekte”.
  Cui Bono??
  In een totaal versplinterd en conflictueus systeem, is het voor occulte machten aan de top van de piramide, kinderspel, om via het systeem van verdeel en heers, de macht uit te oefenen. Bovendien controleren deze occulte machten zowel “links” als “rechts”, en bedienen ze zich ervan naar gelang, zoals men in het frans zegt : “le besoin de la cause”.
  De huidige mesthoop is dan ook de ideale “biotoop” voor deze occulte machten.
  Er moet dan ook niets veranderen, of beter : er mag dan ook niets veranderen.
  Een dergelijke mesthoop is anderzijds maar mogelijk door het slavenwerk van onderdrukten, die zich blauw betalen om dit ganse corrupte zootje in leven te houden.
  Dit “slavenwerk” wordt dan verpakt als “solidariteit”, om de slaaf reeds bij voorbaat te criminaliseren als hij of zij zich zou vragen durven stellen over zijn of haar noodlot.
  Vanuit het standpunt van deze occulte machten is belgië dan ook helemaal geen gefaalde staat, maar gewoon het “paradijs”!!!!
  Vanuit Vlaams standpunt is het dan ook van belang dat men eindelijk het juiste woord gebruikt, en dat is niet een gefaalde staat, maar gewoon de belgische bezetting, die verantwoordelijk is voor alle kwalen van Vlaanderen en de Vlamingen.

Reacties zijn gesloten.