Moslims eisen sharia in Denemarken

Daar waar er hoofdzakelijk moslims wonen moet het islamitisch rechtssysteem, de sharia, gelden.  In migrantenbuurten is de criminaliteit hoog, vooral bij 2de en 3de generatie; vooral jonge moslims vallen – onaangenaam – op.  En hen zou men door middel van de sharia tot de orde kunnen roepen.

Een organisatie, ‘Roep naar de Islam’, wil shariazones inrichten.  Rond de klok zou er door een soort moraalpolitie gepatrouilleerd worden die erop moet toekijken dat geen alcohol gedronken wordt, dat er niet gegokt wordt en dat er geen discotheken bezocht worden.  Het is niet duidelijk of slechts moslims zich hieraan dienen te onderwerpen of ook de ‘anderen’.

Een woordvoerder van een salafistenorganisatie stelt dat moslims geloviger zijn dan anderen.  Als de shariapolitie, zegt dat Allah dit of dat verbiedt, dan zullen ze gehoorzamen want dan gaat het om hun geloof en niet om de politie.  Hij vindt het spijtig dat ze hun rechtssysteem nog niet kunnen afdwingen omdat ze (nog) geen macht hebben, zoals bv. een steniging of het afhakken van de hand.   Dat kan in Denemarken niet ingevoerd worden omdat de sharia in Denemarken niet rechtsgeldig is.  Tot zijn spijt.  Hij wil echter de mensen overtuigen.  De man zou een minderheid van de moslims in Denemarken vertegenwoordigen maar hij kan wel rekenen op begrip.  Het is nl. de wet van de Profeet en die moeten moslims gehoorzamen.  Ook met alle verbonden gevolgen.

Lees ook ‘The Sharia in Denmark’ van het Gatestone Institute.

 

 

2 gedachten over “Moslims eisen sharia in Denemarken

  1. Dat is toch normaal, ze moeten toch de wetten toepassen van die liefdevolle godsdienst van de vrede en van de liefde, waarom zouden ze anders naar hier komen, toch niet om te werken.

  2. moslims eisen dit , ze eisen dat . Wij eisen niks van moslims , we vragen heel beleefd en voorzichtig of ze aub …… Indien ze onze verzoekjes met een opgestoken middelvinger afwijzen gaan Gutmenschen , Hart tegen Hard en dergelijke , moeder de Gans organisatekes de straat op om meer verdraagzaamheid , begrip en respect voor onze getaande broeders en broederinnen hun kultuur , levenswijze enz enz …een van hun slagzinnen …ze zijn niet gevaarlijk !! (Brussel , Parijs ) Ze zijn in gevaar !! Niet zij maar ,”WIJ” onnozele kleuterachtige tutterzuigers

Reacties zijn gesloten.