Morgen begint de Oekraïense lente…

… want dan tekent de EU het alliantieverdrag  en opent de weg naar de EU-vetpotten democratie

3 miljard euro krijgen de nieuwe vriendjes als startkapitaal om de hoogste nood te lenigen.  3 miljard euro van ons belastinggeld.  Vergeet 11.11.11 dit jaar.  Loop voorbij  de collectebus van het Leger des Heils.  Laat de Rode Kruis-zelfklevers maar elders plakken.  Zeg tegen de CHIRO dat u zich hun wc-papierverkoop niet  meer kunt veroorloven.  En ja, spijtig voor de bloemetjes-, speculaas- of marsepeinacties.  Genoeg is genoeg.  We geven alles wat we kunnen missen – en méér – aan de niet meer corrupte regering van Oekraïne.
Want dat land moet dringend zijn rekeningen aan Rusland betalen.   Rusland bezit voor 3  miljard dollar Oekraïnse staatsobligaties. Die moeten afgelost worden indien het bruto nationaal inkomen van  Oekraïne boven de 60% komt. Dat scenario zit er nu aan te komen, met de door de EU voor een totaal bedrag toegezegde leningen, steunmaatregelen enz. ter waarde van € 16 miljard. Dat betekent dat Oekraïne nu de 3 miljard dollar aan Rusland dient terug te betalen, waarmee het eerste gedeelte van de door de EU toegezegde hulp in grote lijnen is opgesoupeerd.

In januari toen de strijd om de Oekraïne nog volop aan de gang was, beloofde Poetin Oekraïne een lening van   15 miljard dollar met als onderpand staatsobligaties. De eerste 3 miljard werden betaald aan de toenmalige president Janoekovitsj, maar daarna, gezien de situatie, werden de volgende betalingen bevroren.

En wij, de EU-onderdanen, moeten voor de grootheidswaanzin van de EUSSR op de blaren zitten.
Ook op de Griekse.  Want dat land mag binnenkort weer € 6 miljard opstrijken.  Tenzij er één lidstaat gaat dwars liggen.  Maar dat wordt niet verwacht.  Ze hebben daar al € 240 miljard euro ‘geleend’ gekregen, dat allicht, naar alle verwachtingen, ergens binnen enkele lichtjaren, zal terugbetaald worden.

 Het enigste dat in de EU nog goed draait zijn de geldpersen.

7 gedachten over “Morgen begint de Oekraïense lente…

 1. De schrijver van dat artikel is zeker en vast een optimist want hij denkt dat de Europese landen hun geld in enkele lichtjaren gaan terug zien Zo optimistisch ben ik toch niet

  • We hadden allicht beter onderaan de rubriek ‘humor’ moeten bijvoegen.

   • Haja, ik dacht al. Want “lichtjaren” is een afstandsmaat, en geen tijdsmaat. Maar ik snap wel waarom de auteur deze term wilde gebruiken, het geeft wel een bepaald idee.

    Lost daarvan weer een artikel dat er “boenk” op is. Voor mij is dit inderdaad ook de reden dat ik al JAREN aan geen enkele vorm van liefdadigheid meer doe. Ten eerste is het een geweten zaak dat bij de meeste van die liefdadigheidsinstellingen 90% van de opbrengsten opgaan aan “werkingskosten”, maar ik vind ook dat ik via mijn belastingen al genoeg onvrijwillig bijdraag. Jammer voor alle andere initiatieven, maar de EUSSR maakt vrijwillige solidariteit gewoon niet meer betaalbaar. Op is op.

 2. Ik protesteer hevig . Ik kan niet akkoord gaan met die Europese beslissing om ons belastingsgeld te blijven werpen in bodemloze putten . Ik plan een “”hongerstaking”” tot het bittere einde ( of tot ik echt honger krijg ) Ik hoop op steun van Golfbrekers en zijn talrijke lezers waarvan er velen zullen denken …eindelijk een actie ! die de Euro machtshebbers tot nadenken zal stemmen

   • Rene,
    Als er actie moet gevoerd worden kan je op mij rekenen, maar hongerstaking zie ik niet echt zitten. Heb je geen alternatief? Eens aan de EU gebouwen in de blote leuter rond lopen of zo?

 3. In Suid-Afrika is daar kort-kort ‘n kragonderbreking, omdat die land se kragreserwes onvoldoende vir die land se behoeftes is.
  Maar, ironies genoeg, daar is altyd genoeg krag om ‘n deel daarvan aan ons buurlande te verkoop (en wanneer die buurlande nie kan betaal nie, word die skuld sommer net afgeskryf!).
  In 1961 het die Unie van Suid-Afrika ‘n republiek geword. Toe is daar van die Britse Pond Sterling afstand gedoen. Die nuwe Suid-Afrikaanse geld-eenheid, die Rand, sou voortaan 50% van ‘n pond werd wees. In 2014 is daar byna R20 in een Pond Sterling (of R16 in een Euro).
  Suid-Afrika is op pad om ‘n tweede Zimbabwe te word.

Reacties zijn gesloten.