Molokai voor coronabesmettingen?

Viruswaanzin on Twitter: "#Vrijheidsmars : liefde, geduld en woede om  coronaregels https://t.co/5b4zqYFIUw via @parool #viruswaanzin"

Wie zich ervan bewust is met een besmette partner onder één dak te wonen, die riskeert in Oostenrijk een boete of zelfs een gevangenisstraf. Een advocaat wil het koppel gratis bijstaan. Ook als de partner geen andere verblijfmogelijkheid ziet, niet bij familie of vrienden (verboden), niet in een hotel (gesloten), niet op straat (verboden). Wat blijft er dan over?

Wordt samenwonen met een positief geteste partner verboden? Meerdere inwoners van het mooie Karinthië kregen een brief met een vermaning, waarin vermeld dat ze inbreuk gepleegd hadden op het “contactverbod”. Boete: 300 euro of 6 dagen hechtenis. De boete wordt opgelegd omdat ze met een positief geteste persoon samen wonen. De beboeten zijn hoogst verontwaardigd: ze leven al jaar en dag samen met hun partner en werden nooit op inbreuken op de coronaregels gecontroleerd.

Blijkt dat de app voor het zgn. “corona-tracing” de gegevens doorstuurt aan de overheid. Bescherming van privé gegevens? Vergeet het. Juristen zien dit als een inbreuk tegen de grondwet.

En hoe zit het hier? De schaduwregering stelt u gerust. Dit en veel meer vindt u in hun krijgswettekst: 2020:

“Er wordt geen databank bewaard binnen de call centers. De lijst van contactpersonen wordt nooit doorgegeven aan uw werkgever, school, …”