Miljoenen voor de ‘vluchtelingen’…

… maar de eigen bevolking moet de heraanleg van een straat, de Schölischer Straße in Stade uit eigen zak betalen.

Stade, Niedersachsen.  1.6 km baan.  Een wegdek waar 48 jaar niets aan gedaan werd, behalve wat oplapwerk.  De ene opgevulde put naast de andere..  De stad Stade wil de baan heraanleggen met rotondes i.p.v. kruispunten, een fiets- en voetgangerspad aan beide kanten, nieuwe riolering en straatverlichting.  Mooi project.  Maar niet voor de inwoners die met hun eigendom aan deze straat grenzen, want zij moeten de kosten zelf dragen.

Met z’n 160 moeten ze 1.5  miljoen zelf ophoesten.  Ongeacht of het om een weide of een gebouwd perceel gaat.  De ‘bijdrage’ wordt berekend à rato van € 8.37 per m2.  Bij een grondstuk van 1000 m2 betekent dit € 8370 – een weide is gemakkelijk tien keer of meer groter.  Voor menigeen een ramp – enige oplossing een lening.  En wie geeft nog een lening aan gepensioneerden met een klein inkomen en een niet al te lange levensverwachting?

De burgemeesterin – een socialiste nota bene –  heeft er alle vertrouwen in.  Met haar kan gepraat worden: zelfs over gespreide betalingen over een periode van bv. 15 jaar.
Het zal je maar overkomen.  Je huisje is afbetaald, de auto kan nog een aantal  jaren mee, de kinderen uit huis, een pensioen waarmee je geen gekke sprongen kan maken, maar wel kan van rondkomen want er dient geen huur, geen hypotheek meer betaald te worden.
Als je wat geld opzij gelegd hebt om het balkon wegens waterlekkage te vernieuwen, je gaat naar het gemeentebestuur mededelen dat je niet het geld hebt om de nieuwe baanaanleg te betalen, krijg je doodleuk het antwoord dat je wel geld hebt voor je balkon…. waarom dan niet voor…?

Vooraf werd er een informatieavond voor de ‘slachtoffers’ georganiseerd.  Louter informatief… om de beslissingen mede te delen.  Zonder inspraak.
De bewoners hebben een advocaat onder de arm genomen.  Blijkt dat er geen bouwtoelating aangevraagd/verstrekt werd.  Blijkt dat de Schölischer Straße geen gemeentestraat van Stade is, maar wel een ‘Kreisstraße’ voor doorgaand verkeer, waarbij de stedelijke overheid geen belastingen mag heffen.

ndr

Blijkbaar zijn ze daar in de buurt van Hamburg helemaal het noorden kwijt.  Een gepensioneerd echtpaar moet betalen, € 9 per m2,  voor de sanering van een straat die 70 – 80 m verder ligt.  € 5000 euro voor een straat die het echtpaar niet gebruikt, voor nieuwe parkeerplaatsen, die ze niet nodig hebben, voor bomen die ze niet zien.  Verneem meer bij deze video.

Voor integratieprojecten is er wel geld:

De verrijking mag iets kosten

 

 

 

3 gedachten over “Miljoenen voor de ‘vluchtelingen’…

 1. in Merkelland, zoals in de meeste Europese “Gutländer” is de redelijkheid compleet op hol geslagen,
  de overheid die IN DE EERSTE PLAATS voor zijn burgers moet zorgen, laat zich door nuttige idiote Gutmenschen in de politiek correcte hoek duwen, door de goudzoekertjes als ereburger te behandelen, zonder dat daar enige tegenprestatie voor staat.
  Daar ligt de knoop: geen enkele tegenprestatie.

  Het elementaire mensenrecht : Bescherming van persoon en persoonlijke bezittingen, geldt niet meer voor een Burger, maar enkel voor iemand die hier zomaar kan komen graaien.
  Wolinski zaliger: “il faut d’abord prendre aux uns pour donner aux autres”.

  Ik zou graag aan onze Gutpolitici en Gutfilosofen en Gutmedia voorstellen:
  wie hier om hulp komt eisen, moet een leen-contract ondertekenen, dat hij/zij – familie incluis- alles terugbetaalt vooraleer hij zelf eigendommen (roerend of onroerend) verwerft. Aan eender wie onbeperkt en zonder voorwaarden toegang verlenen tot de sociale zekerheid waarvoor een andere burger bijgedragen heeft, is noch min noch meer diefstal, mensonwaardig, afpersing, en intrinsiek crimineel…
  In Sicilië hebben ze daar een prachtig woord voor dergelijk systeem: Mafia.

  Quousque

  Ik schreef het eerder al hier: enkel mensen die fysisch of mentaal danig gehandicapt zijn, en daar zelf niet voor verantwoordelijk zijn, kunnen op hulp rekenen, zonder die ooit te moeten terugbetalen.

 2. Vermoedelijk werd er wel een poging ondernomen om die arme fluchtelingen aan het werk te zetten voor de heraanleg van de straat .Maar ze bedankte met het nieuwe “sieg heil Merkelteken ” een vuist maken en de middelvinger de lucht in

 3. Wie dergelijke waanzin goedkeurt is zwaar ziek in het hoofd, wie ons geld uitdeelt aan vreemdelingen is een misdadiger resp. misdadigster.

Reacties zijn gesloten.