“Milde bijwerkingen” (5)

Ook in Frankrijk neemt de twijfel bij de bevolking over de Pfizer-Biontech-inentingsstof toe. (In het land b is elke twijfel bij Frank Vdb-decreet verboden.) Niet zonder reden. Opnieuw werden er overlijdens gemeld enkele dagen na de inenting van de eerste dosis bij RVT-bewoners. Drie der gevaccineerden zijn overleden in een RVT in Nancy, één in Perpignan en één in Tours.

De Franse regering is er zelfs ongerust door geworden: het gezondheidsministerie wil dat er meer overlijdens onderzocht worden, maar waarschuwt voor te snelle conclusies… Een soortgelijk scenario zoals bij een aanslag waarna de regering en poco pers prompt waarschuwen dat het niet ondenkbaar is dat blanke rechtse mannen de schuld in de babouches van neo-Fransen willen schuiven. Nochtans moest de gezondheidsminister Olivier Véran toegeven dat er in Frankrijk intussen 139 geregisteerde gevallen van zware bijwerkingen* opgetekend werden.

De bevolking werd, zoals gebruikelijk in andere landen met soortgelijke problemen, gesust dat het in hoofdzaak om “oude of zeer oude mensen ging met onderliggende problemen”. De dood van b.g. gevaccineerde RVT-bewoners moet “grondig onderzocht worden”, zo stelt de gezondheidsminister, waarbij “vastgesteld moet worden of het niet om een ongelukkige samenloop van omstandigheden” gaat en bijgevolg… de doodsoorzaak aan iets anders te wijten is.

Zo heb je natuurlijk altijd gelijk: sterft een bejaarde – zonder vaccinatie – dan is hij/zij heengegaan “aan de gevolgen van corona”. Sterft een bejaarde – mét vaccinatie – dan is hij/zij heengegaan “aan onderliggende medische problemen”. Dit laatste sluit echter niet uit dat dergelijk overlijdens alsnog in de statistieken bij de “coronadoden” geteld worden. (…)

*Nvdr: het bruggetje werd intussen gedeactiveerd. Wij laten het staan om aan te tonen dat onaangenaam nieuws door de poco media gelijk gesteld wordt met “fake news”.