Het uitverkoren volk…

… meent zich alles te mogen permitteren

6.500 Antwerpenaren uit 2 Joodse wijken, tussen het Stadspark en de Lamorinièrestraat worden gevraagd zich te laten testen. (…)

Hans Knoop, woordvoerder van het Forum der Joodse Organisaties vindt dat de inwoners van die wijken voorrang moeten krijgen op het vaccin: “Als uit deze test zou blijken dat de besmetting vier keer hoger ligt dan in andere Antwerpse wijken, dan kan je je de vraag stellen of deze wijk niet prioritair is op het krijgen van het vaccin.” … Je moet maar durven…

Burgemeester De Wever is het niet met hem eens. “Iemand die positief is, kan al niet gevaccineerd worden. Je zou bijna aanmoedigen dat mensen zich dan niet aan de regels moeten houden om sneller aan het vaccin te geraken”, klinkt het.

Stel nu – horresco referens – dat de b.g. speciale Antwerpenaren niet zo gunstig reageren op de vaccinatie met eventueel zware fysische gevolgen, welke verwijten gaan we dan te horen krijgen?

Het is trouwens overal ter wereld waar er een grote concentratie van joden woont hetzelfde probleem. Zij vinden dat zij ten allen tijde, in alle omstandigheden, eender waar ter wereld een uitzonderingspositie bekleden, waarmee wij – onderdanige stervelingen – moeten rekening houden.

De Londense politie heeft een trouwfeest met maar liefst 400 gasten stilgelegd, dat plaatsvond in een joods-orthodoxe meisjesschool, melden Belga en de BBC, hoewel volgens de coronamaatregelen max. gasten toegelaten zijn bij een huwelijksfeest. Om pottenkijkers buiten te houden, waren alle ramen geblindeerd. De politie nam een kijkje en telde honderden aanwezigen. De organisator kreeg een boete van 10.000 pond (11.221 euro). Vijf andere gasten kregen een boete van 200 pond (225 euro). De school had de ruimte verhuurd, maar was zich naar verluidt niet bewust van het trouwfeest. De burgemeester van Hackney, de Noord-Londense wijk waar het trouwfeest doorging, verklaarde diep teleurgesteld te zijn, temeer omdat de orthodox-joodse gemeenschap in de wijk al zoveel mensen aan de ziekte is verloren. De infectiegraad ligt er hoger dan in de rest van Engeland. (…)

In New York werd de de burgemeester zelfs beschuldigd van anti-semitisme. De wetten van het gewone volk zijn immers niet van toepassing op de uitverkoren elite (…):

“blatantly anti-Semitic, creating religious-observance based color coded ‘hot-spot’ zones directed towards particular Jewish communities.”

Burgemeester Cuomo: “Zij hebben zich nog nooit aan de regels gehouden.”

In november vierde de Joodse gemeenschap daar ook een huwelijksfeest met duizenden dicht opeen gepakte gasten in de Yetev Lev D’Satmar synagoge in Brooklyns Williamsburg. Het gebouw biedt plaats aan max. 7000 aanwezigen. (…)

En in het Beloofde Land is de toestand met de ‘ware gelovigen’ niet veel anders dan hierboven beschreven, al gaat men er daar minder behoedzaam mee om.

1 gedachte op “Het uitverkoren volk…

  1. Zonder afbreuk te doen aan het lijden van de Joden gedurende de tweede wereldoorlog moet het mij toch van het hart dat generaties Joden nog altijd financieel voordeel hebben door hun geklaag hierover. De Duitsers betalen nu nog altijd boetegeld alhoewel de huidige mensen geen enkele schuld treft aan de feiten van vernietigingskampen. Ze melken de gebeurtenissen van de tweede wereldoorlog nog altijd uit.

Reacties zijn gesloten.