Merkel: vertwijfeld op zoek naar invulling knelpuntberoepen

In Merkelland zijn er naar verluidt 90 knelpuntberoepen, die ze maar niet ingevuld krijgen.  Merkel doet een oproep aan de hele wereld.  Gewoon solliciteren. Iedereen komt in aanmerking.  En ze vindt dat men er nog niet genoeg ‘propaganda’ voor verspreidt.

“We moeten wellicht naar Afrika gaan.  We moeten naar de Balkan trekken.  En de goede boodschap verspreiden. Ben je arts, ingenieur, electro-technicus… allemaal knelpuntberoepen.  Dan kan je legaal naar Merkelland komen. Velen weten het nog niet.  We hebben ook de voorwaarden voor familiehereniging verbeterd.  En die boodschap moeten we beter verspreiden.”

Hoe-kan-da-na?  Zit er dan bij de meer dan 1.1 miljoen ‘vluchtelingen van verleden jaar dan geen enkele hooggekwalificeerde vakkracht?

 

1 gedachte op “Merkel: vertwijfeld op zoek naar invulling knelpuntberoepen

  1. Merkelland dat is een betere benaming dan Duitsland .Het is een succesvol asielzoekerspretpark met meer dan een miljoen bezoekers die na hun bezoek niet meer willen vertrekken omdat het er zo plezant is . Alles is er gratis en sommigen krijgen zelfs nog wat zakgeld . Wij hebben gelukkig ook pretparken zoals Bobbejaanland . Plopsaland waar wij ons ook kunnen amuseren . Het verschil …wij moeten betalen en vliegen eruit bij sluitingstijd ….Wie zou er nog willen werken in Merkelland . Spijtig Mutti ! maar een tweede Wirtschaftswunder met die asiel import kunt ge op uw gat schrijven .

Reacties zijn gesloten.