Men zegge het voort

Aankondiging FreddyOnze beroepspolitiekers worden zotter en zotter!

We dachten aan deze realiteit toen we deze week de kranten lazen in verband met de opening van een nieuwe gevangenis in Beveren. Aangezien onze overheden steeds minder geld overhouden van de fortuinen betaalde belastingen om investeringen te doen en bijna alles verbrassen aan zogenaamde werkingskosten hebben ze er opnieuw iets op gevonden om toch maar te kunnen uitpakken met nieuwe bouwwerken. Ze hebben het nu over DBFM-overeenkomsten, hetgeen zou willen zeggen (Design, Build, Finance en Maintain) of met andere woorden: geld blijven uitgeven dat men niet bezit en de terugbetaling jaren vooruitschuiven voor degenen die later aan het beleid mogen deelnemen.

De gevangenis van Beveren is gebouwd om het de misdadigers zo aangenaam mogelijk te maken. Aan alles is de nodige aandacht besteed zoals o.a. een aangenaam uitzicht op thematuinen die ieder de naam van een seizoen hebben gekregen en als zodanig werden aangelegd. Mooie moderne cellen met ieder een apart toilet; inloopdouche; T.V.; Internet aansluiting enz.

Alhoewel de meeste van onze ouderlingen, die nooit iets hebben mispeuterd en heel hun leven hard hebben gewerkt en belastingen  betaald, niet over een apart sportlokaal of fitnessruimte beschikken, hebben onze gevangenen dat wel. Ze kunnen trouwens ook kiezen tussen allerlei lesgevers om hun vaardigheden te verbeteren zoals b.v. kooklessen. Ook bestaat nu de mogelijkheid om bij elkaar in de cel op bezoek te gaan. Waarschijnlijk om zich te kunnen bekwamen bij latere misdrijven en van medecelgenoten te vernemen welke gemaakte fouten in de toekomst kunnen vermeden worden!

Heel dat DBFM- initiatief zal aan de belastingbetaler gedurende de volgende 20 jaar 13,4 miljoen euro PER JAAR kosten.
Met andere woorden en in de veronderstelling dat de gevangenis steeds voor 90% volzet is ongeveer 20 miljoen Belgische frankskens PER JAAR en PER GEVANGENE!!! of circa 500.000 EURO.!!!

Een land dat aan zijn eigen mensen een pensioen uitbetaalt dat tientallen malen lager ligt dan wat het wil besteden om misdadigers te plezieren door hen op een zeer dure maar aangename manier op te sluiten is ziek. DOODZIEK !
Diegenen die dergelijke zaken beslissen zou men moeten verplichten om  ook enkele jaren door te brengen in dergelijke gevangenis als straf voor hun schandalige braspartijen met belastinggeld.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

“Het hangt ervan af wat men onder luxe verstaat.”

Rondleiding berichtgeving VTM

Begeleid bezoek en vormingsavonden

13 gedachten over “Men zegge het voort

 1. Je bent arm , uw pensioen is niet meer toereikend , je sukkelt met uw gezondheid , dokterskosten en medische verzorging zijn onbetaalbaar geworden , je moet leven in een klein ongeschikt appartementje ondanks de hoge huurprijs. Je bent eenzaam , oud versleten , je kent geen vreugde meer. Kortweg , je ziet het niet meer zitten …. GEEN PROBLEEM …..Klopt er ene de kop in naar keuze , laat je zo vlug mogelijk oppakken en verschijnt binnen de kortste keren voor onze “plaatsingscommissie ” het vroegere Justitie . Wij bieden U voor de rest van uw leven , dank zij uw zware misdaad , een aangenaam verblijf in een van onze talrijke moderne “rust”huizen . Wat dacht U van het Turtelboom- of Di Ruppo complex ! of…. misschien lonkt voor U de instelling te Beveren , zijn mooie kamers met uitzicht op de prachtige thematuinen. Je maakt er vlug vrienden die je regelmatig komen bezoeken . Samen naar een spannende film kijken , of gaan fitnessen. Onder elkaar gezellig iedere middag gaan dineren , spijtig nog niet ” a la carte ” maar daar zijn ze mee bezig , het hangt een beetje af van de verkiezingsresultaten………..en ik die dacht dat aanzetten tot geweld strafbaar was !

 2. Ik wil dat gerust voort zeggen, mijnheer Van Gaever, maar niet als het leugens zijn. Ik weet niet waar u uw info gehaald heeft, maar een korte zoektocht levert mij toch iets anders op.

  Volgens de website van de Regie der Gebouwen zal de beschikbaarheidsvergoeding 13,7 miljoen €/jaar bedragen, en dit gedurende 25 jaar vanaf maart 2014. Daarna neemt de federale staat de gevangenis over. Er is plaats voor 300 gedetineerden.
  Volgens Interbuild NV zijn er 312 cellen. (Misschien wil de Regie der Gebouwen enkele ‘suite-cellen’ verhuren?)

  Een korte berekening brengt de kosten op 45.666,66 € per gevangene per jaar volgens R der G. Ofte 43.910,25 €/g/j volgens Interbuild NV. 125 tot 120 € per dag per gevangene.

  Veel te veel geld als u ‘t mij vraagt, maar toch een exponentiëel verschil met wat in het artikel wordt beweerd.

 3. Kleine en middelgrote ondernemingen hebben het almaar moeilijker om bij de banken leningen te krijgen voor investeringsprojecten. Projecten die zouden kunnen zorgen voor nieuwe werkgelegenheid worden noodgedwongen geschrapt en de bestaande banen worden langzaam maar zeker afgebouwd.
  Wat het extra wraakroepend maakt is dat de nieuwe gevangenis in Beveren vlotjes gefinancierd werd door oa. de KBC. Hiervoor is er wel geld beschikbaar. Maandelijks af te betalen door U en ik. Als men er werk van zou maken illegale en buitenlandse gevangenen naar hun land van herkomst terug te sturen hoeft men geen gevangenissen bij te bouwen. Ze kunnen dan hun straf uitzitten conform de gebruiken en (eet)gewoonten in hun eigen land. De meeste van deze landen nemen wel onze ontwikkelingshulp aan maar vertikken het om hun landgenoten terug op te nemen. Een koppeling van beide zaken is dan ook absoluut noodzakelijk.

 4. Definitie van straf volgens Wikipedia …..De “straf” moet de mensen ervan weerhouden een misdaad of overtreding te begaan ! Dus een straf is een “afschrikkingsmiddel;” Zij dient vooral ter bescherming van de maatschappij ! In onze wegkankerende ziekelijke overbeschaafde cultuur is de “straf” eerder een beloning geworden . In de lagere school als ik den ezel eens durfde uithangen werd ik ook gestraft , zelfs lijfstraffen waren in die tijd niet ongewoon ! Ik kreeg ooit eens een lap rond mijn oren van de meester . Toen ik thuis kwam en mijn moeder hoorde wat er gebeurd was kreeg ik er nog een bij ! De tijden zijn wel erg veranderd . Stel je voor dat die meester mij intertijd zou straffen met een gedwongen dagje bezoek aan den Efteling . Dat is wat er heden ten dage aan het gebeuren is
  Er zijn geen slachtoffers meer noch daders enkel mensen met tegenslag !

 5. Gisteren 16/2 zware rellen In de gevangenis van Vorst en Hasselt. Dat zal steeds meer gebeuren in de oude gevangenissen, want het zal drummen worden om in aanmerking te komen voor de nieuwe serviceflats.
  Dank zij de flatscreen TV in hun cel kunnen ze de nieuwe huisvestingen bekijken en hoe kan men er het snelst in??……Juist!

  • Opiniestukjes van gastschrijvers zijn voor eigen rekening. Wij nemen daarvoor geen verantwoordelijkheid. Evenmin kunnen wij elk cijfer verifiëren. Bij onze eigen artikels doen we dat wel. Al willen we niet beweren dat we onfeilbaar zijn.

 6. 40.000 euro of 500.000 euro, het is mij niet zozeer te doen om het juiste bedrag. Voor mij is iedere euro om het misdadigers confortabel te maken in de gevangenis hier één teveel! En kom nu niet af met te zeggen dat het ook mensen zijn.

 7. Laatst was ik in Egypte , en sinds het toerisme een terugval heeft, gebeurt het regelmatig dat de medewerkers van het hotel s ‘avonds in de lobby een praatje komen maken, want B. is blijkbaar een land dat hun fascineert, al zeker onze ‘verkeerde’ premier.
  Zo kwam het gesprek op criminaliteit, vreemdelingen en gevangenis.
  We vertelden hoe luxueus ( in tegenstelling tot Egypte) het er aan toe ging, aparte cellen met TV , internet, gratis maaltijden, en voor de moslims speciaal halal food, aparte intieme kamertjes , en wanneer ze huwen in de jail, krijgen ze een honeymoon suite, voor een nacht.
  We vertelden dat de nieuwe gevangenissen nog luxueuzer worden, met park, fitness, gelijk een 5 ***** hotel.
  Ons Egyptisch gezelschap kwam niet meer bij van het lachen, zo absurd vonden ze dat, en zoals wij het in de realiteit meemaken, onze gevangenissen zitten overvol met vreemd crimineel gespuis, dat zich laat neutraliseren, om dat het er goed leven is, op koste van de belastingbetaler.

 8. Beste John Massis,

  U hebt overschot van gelijk. Ik plaatste bij de deling de komma verkeerd. Onvergeeflijk! Zal ik trachten nooit meer te doen. Wel blijf ik volledig achter de inhoud van de bijdra

 9. Wel blijf ik volledig achter de inhoud van de bijdrage staan maar de realiteit was al erg genoeg zodat er ook geen reden was om nu te gaan overdrijven. Met dank voor uw belangstelling.

  FVG

 10. Ik vind het ook schandalig dat men voor de criminelen meer doet dan voor onze eigen mensen die in pensioen zijn of die het moeilijk hebben om te overleven, (en dat is niet overdreven). Als politici zou ik beschaamd zijn om met zulke gevangenissen uit te pakken en dan nog fier zijn te zeggen dat de criminelen het véél beter , en véél comfortabeler zullen hebben. SCHANDALIG !!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.