Men zegge het voort

Aankondiging FreddySlapen al die onderzoeksrechters?

Wij betalen in ons land op zeer treffelijke wijze een paar honderd onderzoeksrechters. Wanneer een onderzoeksrechter vaststelt dat de gemeenschap bedrogen wordt en dat gigantische sommen belastinggeld op oneigenlijke wijze naar een of andere ongeoorloofde bestemming worden gebracht dan moet hij ingrijpen, de zaak degelijk onderzoeken en de verantwoordelijken voor dit misdrijf bestraffen.

Daarom begrijpen we niet dat er nog nooit één enkele onderzoeksrechter het initiatief heeft genomen om eens van naderbij de activiteiten van het bedrijf Electrawinds te gaan bekijken.

Wij schrijven nu reeds jaren dat het totaal zinloos is om in electrische windmolens te investeren zolang men aan die vorm van energieproductie geen permanent karakter heeft kunnen geven zoals men voor de waterkrachtcentrales door de bouw van stuwdammen heeft kunnen verwezenlijken.
Het is slechts door het zinloos beloven van jarenlange subsidies dat de productie van elektriciteit via windmolens of zonnepanelen kan in leven gehouden worden. In talrijke vroegere bijdragen, die hier nog steeds terug te vinden zijn, hebben we meermaals dit probleem duidelijk behandeld.

We hebben dan ook nooit begrepen waarom beroepspolitiekers van de CD&V en de VLD jaar na jaar hebben toegelaten dat beroepspolitiekers van Groen en de SP.a
steeds maar meer fortuinen aan belastinggeld bleven verbrassen in de voor henzelf winstgevende operaties. Talrijke partijvrienden en vriendinnen hebben nu reeds jaren kunnen profiteren van deze schandalige wijze van handelen. Hetzij als leverancier van bepaalde diensten, hetzij als adviseur, medewerker of beheerder of in welke functie ook hebben ze, tot nu toe straffeloos, gigantische sommen van zuur verdiende belastinggelden mogen verbrassen. De grootste krachtpatser in dit
onbegrijpelijke verhaal is beslist de keizer van Oostende Johan Vande Lanotte.

Jean-Marie De decker spreekt in dit verband reeds lang van een
 “oplichting van de staatskas!”. Bij herhaling zorgde men steeds om de nieuw ontstane putten te blijven dempen via een of andere onderneming waarin de staat
meestal een grote vinger in de pap had. De ene keer was het de GIMV, met niet minder dan 68 miljoen euro, en de andere keer was het dan weer de FPIM (Vlaanderen) met 32,5 miljoen. Dan weer de PMV (federale overheid) met 25 miljoen euro of een vriend van Vande Lanotte, Daniel Termont en  eveneens van SP.a signatuur, die als voorzitter van de Vlaamse Energieholding vorige zomer 10 miljoen euro toeschoof.

Spijts al deze steun kreunt Electrawinds nu nog onder een schuldenlast van bijna 400 miljoen euro (16 MILJARD BEF !!!!). De werkelijke, tot nu toe behaalde omzet is om te gieren van het lachen. Na jaren van geknoei, gefoefel en feitelijk bedrog is het einde nabij. Wij hebben geen glazen bol maar lezen vandaag in bijna alle kranten dat een faling normaal voor volgende week reeds kan verwacht worden.
De toestand is zo hopeloos geworden dat men zelfs spijts fortuinen aan reeds ontvangen subsidies de intresten van de leningen niet meer kan betalen.

We hopen dan ook dat er eerstdaags een onderzoeksrechter de moed zal hebben om deze gigantische verbrassing van belastinggelden te gaan onderzoeken en
de voornaamste schuldigen passend te straffen. Natuurlijk mogen we ons in dit corrupte land niet te snel illusies maken en moeten we met de voeten op de grond blijven en kunnen we slechts hopen dat er toch nog zo een rare vogel in de gerechtsstal  gevonden wordt.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Meer hierover bij: Trends Tijd

3 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Er zou een eind moeten komen aan het oeverloos belgisch geknoei.
    Misschien volgend jaar eind Mei.

  2. Volgens mij is er geen enkele onderzoeksrechter die dat durft doen, want achter dit bedrijf zit een kaviaar socialist en zijn macht is groot

  3. Waar die rode ratten de dienst uitmaken verdwijnt het geld van de belastingbetaler als sneeuw voor de zon.
    Zij zelf worden er wél beter van natuurlijk, om van te walgen …… die dieven.

Reacties zijn gesloten.