Men zegge het voort

Aankondiging FreddyWorden die Amerikaanse burgers dat nooit moe?

Behoudens een zogenaamd “vrijwilligerslegioen” tijdens de oorlog van Korea en wat ongevaarlijke hulp uit de lucht, via onze F16’s, tijdens de zinloze campagne in Libie heeft ons land nooit geen oorlog meer gekend sedert 1945.
Dit kunnen de Amerikaanse burgers niet zeggen. Bijna om de haverklap hebben de Verenigde Staten beslist om tot de aanval over te gaan.

Dit is ook niet moeilijk te begrijpen als men weet dat de grootste producent van militair speelgoed de USA zijn. Er wonen daar een paar dozijn miljardairs die hun brood, met ruim bemeten toespijs, verdienen dankzij de wapenhandel. Het gaat hier over vliegdekschepen, kruisraketten, bommen en geweren, atoomonderzeers, starfighters en ander gevaarlijk speelgoed. Maar wat duidelijk is, is het feit dat de winstmarges die men kan realiseren, door aan “legeraankopers” te verkopen, gigantische winsten mogelijk maakt. Het zijn diezelfde miljardairs die tot het uitgelezen clubje behoren van de belangrijkste sponsors tijdens de presidentsverkiezingen. Mogelijkerwijze zijn daar de werkelijke oorzaken terug te vinden van het vreselijk viriele gedrag van Uncle Sam. Van Korea en Vietnam tot Afghanistan en Irak met daarbij nog een reeks tussenstations blijken de USA bijna permanent in staat van oorlog te zijn. Dat daarvoor een vreselijk hoge tol van duizenden gesneuvelde soldaten per jaar hoeft te worden betaald blijkt geen enkele invloed te hebben op de Amerikaanse onderdanen. Ook liggen blijkbaar niet veel Amerikanen wakker van de werkelijke reden waarom men steeds ten strijde trekt.

Wil men Saddam Hussein uitschakelen dan trekt men ten strijde omdat deze over grote fabrieken beschikt die chemische wapens aanmaken. Men kon dit aan de hand van luchtfotografie bewijzen. Indien later blijkt dat dit allemaal flagrante leugens waren en men nooit enig bewijs heeft gevonden van deze beweringen dan halen onze Amerikaantjes hun schouders op en zeggen “so what?”

Vandaag blijkt deze reeks zich te vervolledigen en nog vooraleer de troepen zijn teruggetrokken uit Afghanistan wil men een nieuwe oorlog starten en ditmaal tegen Syrie.
De reden zou te vinden zijn in het gebruik van chemische wapens.
Wij zijn helemaal niet overtuigd dat de huidige baas Assad hiervan de schuldige is. We hebben op internet de vreselijkste filmpjes gezien van wat zijn tegenstanders durven uitspoken.
Totaal onschuldige vrachtwagenchauffeurs worden tegengehouden en wanneer blijkt dat ze tot de godsdienst behoren die Assad aankleeft dan worden ze zonder enige vorm
van proces als konijnen doodgeschoten en worden hun vrachtwagens in brand gestoken. En het zijn nu deze moordenaars die hulp van de USA gaan ontvangen.
Begrijpe wie begrijpe kan.

We krijgen klamme handen wanneer we vaststellen dat het sterkste land ter wereld opnieuw tot actie wil overgaan en dit alleen steunende op vage berichten
en ongecontroleerde feiten. We krijgen klamme handen als we vaststellen dat er zich plots een machtig blok tegen deze beslissing uitspreekt. China plus Rusland plus Iran zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. We hopen dat president OBAMA beseft dat hij met de lont van een derde wereldoorlog aan het spelen is.
Wanneer ik kijk naar de resultaten van de BEL 20 op onze Brusselse beurs vandaag heb ik de indruk dat er nogal wat Belgen menen dat ik gelijk zou kunnen krijgen. Zonder
enige uitzondering doken alle aandelen naar beneden en dit, zoals voor KBC met méér dan 5% OP één DAG.

Moge het feit dat tienduizenden beleggers beginnen af te haken de ogen van velen openen!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

1 gedachte op “Men zegge het voort

Reacties zijn gesloten.