Men zegge het voort

Aankondiging FreddyWij hebben het toch echt niet ver gebracht!

Het enige wat we vandaag nog kunnen horen op radio of TV gaat over het treinongeluk in Wetteren.
Niet alleen zijn er nu honderden mensen die hun huis hebben moeten verlaten maar er zijn ook reeds talrijke personen opgenomen in ziekenhuizen en er is zelfs een man overleden.

Via onze media hebben we vernomen dat een treinbestuurder in de fout zou zijn gegaan door met een hogere snelheid als 40 km per uur, men spreekt zelfs van 80 km per uur, over wissels zou zijn gereden! Door deze fout zouden treinwagons zijn ontspoord waarvan er enkele waren die zeer gevaarlijke stoffen aan boord hadden.

Wij stellen ons toch enkele vragen. Landen zoals China die nog niet zolang geleden werden beschouwd als véél achter op onze samenleving beschikken nu over een infrastructuur voor de spoorwegen waar honderden treinen tegen méér dan 300 km per uur flitsen van de ene stad naar de andere. Ook dichterbij  in buurlanden zoals Frankrijk of Duitsland rijden honderden treinen tussen alle grote steden aan snelheden tussen de 200 en 300 km per uur of zelfs sneller!

Maar in ons land, waar de spoorwegen fortuinen belastinggelden verbrassen , komt men nu tot de vaststelling dat een goederentrein uit de sporen gaat omdat een treinbestuurder over enkele wissels rijdt tegen een snelheid van méér dan 40 km per uur !!!

Het gaat hier niet over een weinig gebruikte en verlaten spoorweg maar over één van de belangrijkste spoorverbindingen van het land!!

Daarmede is voor de zoveelste maal bewezen dat ons land doodziek is.Wij betalen ons allemaal blauw, via de belastingen, om bedrijven zoals de NMBS of De Lijn in leven te houden.
Maar we kunnen alleen maar vaststellen dat we schromelijk bedrogen worden en dat met al de miljarden die reeds naar deze ondernemingen zijn gegaan alleen maar een bedroevend resultaat werd bereikt.

Dagelijks kunnen  we vaststellen dat de beroepspolitiekers en de vakbonden hun mond vol hebben over veiligheid. Maar ook dagelijks is het meer en meer duidelijk aan het worden dat de belastingbetaler wordt bedrogen! Onze spoorwegen worden niet alleen steeds méér verlieslatend maar ook steeds onveiliger. In het belang van de belastingbetaler moet men alles zo snel mogelijk privatiseren!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

1 gedachte op “Men zegge het voort

  1. Gene paniek , dat komt allemaal dik in orde als prins Filip koning wordt en B. Anciaux eerste minister

Reacties zijn gesloten.