Men zegge het voort

Aankondiging FreddyVakbondsleiders gedragen zich meer en meer als “afpersers” !

Het is nog moeilijk om te geloven wat we de dag van vandaag allemaal moeten meemaken. Neem nu die staking van de loodsen enkele dagen geleden.
Deze reeds sterk overbetaalde loodsen blijven maar, met de regelmaat van een klok, de overheid chanteren om steeds maar méér te eisen. Stel U voor dat straatkeerders plots zouden dreigen met een staking indien ze geen extra premie zouden krijgen wanneer ze voetpaden van méér dan 4,5 meter breedte moeten schoonmaken. Iedereen zou in een lach uitbarsten.

Maar als loodsen een extra premie eisen bij het beloodsen van schepen die geen 335 meter lang zijn maar 345 meter dan schrapt een bevoegd minister een reeds lang geplande reis naar New York om met deze “chanteurs” aan tafel te gaan zitten om te onderhandelen. En zoals voorzien kregen deze afpersers voor de zoveelste maal gelijk. Maar bij de “keerders” gaat het hier over personen met een laag loon en de schade die ze kunnen aanrichten bij een staking is miniem te noemen. De loodsen daarentegen
verdienen soms tot méér dan 10.000 euro netto per maand en bovendien stoppen ze op hun 55ste jaar met werken. Feitelijk verdienen ze tijdens hun loopbaan per gepresteerde maand nog eens 25% méér dan een andere werknemer of 12 tot 14000 euro per maand NETTO. Maar in tegenstelling tot de straatkeerders is de schade enorm als ze plots in staking gaan en megaschepen als het ware aan de ketting leggen. Hun zoveelste extra premie is hoger dan wat een doorsnee arbeider of bediende verdient voor een volledige dagtaak. Dat vakbonden dergelijke fratsen blijven steunen is totaal onbegrijpelijk. Wat heeft dit allemaal nog te maken met eerlijkheid, solidariteit of billijkheid?

Waar is de tijd dat de Amerikaanse president Ronald Reagan de hele meute van méér dan 10.000 verkeersleiders, die zich eveneens hadden ontpopt tot permanente afpersers, plots aan de deur zette en het hele luchtverkeerssysteem op enkele weken tijd van de grond af opnieuw opbouwde met andere werknemers? Nooit heeft men daar nog een staking gekend en de meer dan 10.000 afpersers hebben jaren op hun moeder geroepen en hebben nooit meer kunnen genieten van al de voordelen die ze destijds hadden.

Kan onze regering nu niemand vinden die zich zoals de vroegere Amerikaanse president moedig opstelt? Het steeds maar toegeven aan de afpersers van de vakbonden heeft als resultaat dat de verloning is ons land steeds minder en minder eerlijk verloopt en we uiteindelijk alleen sterk onderbetaalde werknemers enerzijds en sterk overbetaalden anderzijds gaan krijgen. Dit is de basis voor een totale verzuring van onze samenleving. Wanneer komt de tijd dat chirurgen juist voor een operatief ingrijpen een extra premie van 1000 euro per ingreep gaan eisen? Wie zou er dan nog kiezen voor een mogelijke dood?
Onze overheid zou daar eens goed moeten over nadenken en een einde stellen aan al die misbruiken.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Eén gedachte over “Men zegge het voort

  1. Het gaat hier om belgische vakbonden in dienst van de belgische bezetter, die vanuit Brussel de Vlaamse belangen saboteren. Ging het hier om de premie of om het platleggen van Vlaamse havens?. Dit laatste kadert dan in één van de zovele acties om Vlaanderen op alle mogelijke manieren schade te berokkenen.
    Er gaat dan ook achter deze “vakbondsacties” heel wat meer schuil, dan louter financiële eisen.

Reacties zijn gesloten.