Meer “bruin” op straat

Afbeeldingsresultaat voor bruin op straatAmsterdam had zijn hoofddoekenrel.  Rotterdam belijdt de positieve discriminatie van import-pakkemannen. 

“Het is het zoveelste incident rondom het diversiteitsbeleid bij de politie. De aanleiding voor de woede van de agenten is een recente sollicitatieprocedure waarin de politie Rotterdam op zoek was naar een senior brigadier.
Brieven van kandidaten werden op zeven criteria beoordeeld. Criteria zoals kennis, ervaring en motivatie. Maar de zevende categorie was ‘afkomst’. Autochtone mannen kregen één punt, terwijl allochtone vrouwen vier punten kregen (dubbele minderheid).
Agenten reageren furieus op de voorkeursbehandeling. ‘Op deze manier wordt er gediscrimineerd en worden allochtone medewerkers niet enkel op hun kwaliteiten geselecteerd,’ aldus een anonieme politie-medewerker. Feitelijk komt het neer op discriminatie.”

Lees hier meer…

In Marokko is er geen sprake van een hoofddoek voor vrouwelijke agenten:

Evenmin in Algerije:

Of in Libanon:

In Egypte daarentegen wel, al zijn de agentes geen doetjes:

In Turkije – vanzelfsprekend – zoals in Canada en G.B./

 

 

 

9 gedachten over “Meer “bruin” op straat

 1. Moslima’s met hoofddoek verkleed als politieagente die de bevoegdheid hebben om een boete uit te schrijven. Ik kan me dat gewoon niet voorstellen ! Tenslotte het is een vrouw , in hun thuisland stellen ze niet veel voor , ze moeten luisteren naar hun heer en meester, ze hebben toelating nodig voor dit of dat . Wat gaat er gebeuren als zij een rasgenoot op den boek slingeren,die zal er niet om lachen..Dus de meest voor de hand liggende oplossing is den blanke viseren. Toen ik nog ass. off was te Borgerhout werkte ik met een vaste vrouwelijke tolk. Het was een goede samenwerking ….tot ….iemand die de taal kon verstaan me verwittigde dat zij steeds vertaalde in het voordeel van haar rasgenoot . Ze werd uiteraard geschrapt van de tolk lijst……Behoudens uitzonderingen zijn de meeste getaanden niet te vertrouwen

  • Rene, jammer genoeg kan ik hier in mijn reactie geen foto’s plaatsen. Maar er zijn ook in moslimlanden vrouwelijke politieagenten en in Marokko en Turkije dragen deze agenten GEEN hoofddoek.
   (Al heb ik onlangs vernomen dat Turkije overweegt de hoofddoek in te voeren bij het uniform van de vrouwelijke politieagenten.)

 2. Het heeft niets te maken met het onderwerp, maar gisteren Zondag was er in Stekene een herdenking voor onze gevallen oostfrontstrijders, en ik vind het schandalig dat er op deze pagina daar met geen woord werd over gesproken.Ik vind dat het een plicht was deze samenkomst te melden.

  • Het is onmogelijk alle activiteiten uit de brede Vlaamse Beweging te melden.

   • Onze oostfronters verdienen dat, zij lieten hun leven voor Vlaanderen.

    • Volledig mee eens. Uit het oog verloren wegens tijdgebrek.

  • Roger, waarschijnlijk heb je het nog niet opgemerkt maar de z.g. ‘radicale’ Vlaams-nationalisten hebben voor het ogenblik maar heel weinig belangstelling voor wat er Vlaams al dan niet beweegt…

   • Inderdaad dat zien we op talrijke activiteiten, de radicalen zijn aan het uitsterven en de gematigde zoet water flaminganten van de NVa ziet je helaas nergens. Ik vind het daarom zo spijtig dat een jaarlijkse herdenkingsfeest in Stekene voor onze oostfrontstrijders op deze site niet werd aangekondigd.

Reacties zijn gesloten.