De hoge toppen werden geschoren

Hij wou nochtans zóóó graag führen!

Martin Schulz zag zichzelf met de scepter en kroon van de nieuwe Duitse kanselier.  Opiniepeilingen gaven hem gelijk.  Het Merkeltijdperk zou ge-endlöst zijn.  Zou… tot de politieke kaarten in enkele Bundesländer geschud werden.  De Duitsers willen méér Merkel.

Jetzt ist Schulz  Schluss!

Politiek beest Schulz  wil er de brui aan geven.  Heel de Bundesrepublik mag hem gestolen worden.  Hij wil terug naar zijn eigen EU-kansel.  Gabriel moet zijn ding maar doen.

Volgens onze vlieg in Brussel heeft de SPD-baas Martin Schulz bij zijn oude medewerkers gepolst of zijn plaatske binnen de EU-cenakels nog vrij is.  Zaterdagavond enkele minuten na zes uur in de namiddag belde hij informeel – hoe is’t met vrouwke en de kindjes? – en zonder enige bijgedachte om te informeren of zijn bureau nog vrij is.  De medewerkster (v) was ontroerd: “Elk detail herinnerde hij zich nog.  Of zijn stoel er nog staat, de telefoon niet afgetapt wordt…”

Een woordvoerder van Schulz verzekerde dat dit een heel normale gang van zaken is bij de sossen.  Ze zijn nu eenmaal sociaal en “uit het oog, uit het hart” is bij de kameraden niet gebruikelijk.  Vanzelfsprekend houdt dit sociaal gesprekje geen verband met de resultaten van drie gewestelijke verkiezingen.  Na 20 jaar verblijf in het EU-hoofdkwartier te Brussel onderhoudt Schulz gewoon kameraadschappelijke relaties – ook met de ambtenaren.
Verder liet hij langs zijn neus weg doorschemeren dat hij op maandag, 25 september, wel eens zou binnenspringen daar hij dan “geen belangrijke verplichtingen in Duitsland Merkelland meer in zijn agenda zouden staan.”

Martin Schulz, Superstar

Schulz verlaat het zinkende schip

Socialistische bescheidenheid als hoogste deugd

1 gedachte op “De hoge toppen werden geschoren

  1. Een super rijke socialist, en de arme mensen stemmen daar voor, niet te begrijpen.

Reacties zijn gesloten.