‘Meditatieplek’ voor ‘jongeren’

Opdat moslim jongeren niet zouden radicaliseren, eisen moslim verenigingen in Victoria, Australië, door de belastingbetaler gefinancierde ‘veilige plaatsen’, om hen de gelegenheid te bieden stoom af te laten en ‘opruiende’ en ‘eerlijke’ kritiek te leveren op de maatschappij.
Want… naar verluidt krijgen moslim jongeren psychische problemen als ze ongelovigen niet over de (verbale) kling kunnen jagen. Als dit niet geboden wordt, dan is de kans reëel dat ze het wel eens letterlijk zouden kunnen gaan doen.

Afbeeldingsresultaat voor over de kling jagenIn het raam van een zgn. ‘onderzoek naar geloofsvrijheid’ hebben islam deskundigen een voorstel in het parlement ingediend opdat overheidsmiddelen tegen terrorisme en extremisme zouden gebruikt worden om dergelijke religieuze retraite-oorden te installeren. Citaat: “De oprichting van dergelijke plaatsen is dringend nodig opdat moslim jongeren elkaar daar kunnen ontmoeten en op een emotionele wijze over een reeks thema’s eerlijk kunnen spreken, een woordenschat gebruiken die in de publieke ruimte als opruiend zou geïnterpreteerd worden. Zij zouden daar ironie, humor, woede of vreugde in woorden en lichaamstaal kunnen uitdrukken die hen zonder deze geboden bescherming tot het doelwit van een veiligheidsbewaking zouden maken. Wat dan weer leidt tot depressie, die bij velen geuit wordt in psychische problemen.”
De Australische Moslimraad wijst erop dat moslims hun geloof niet kunnen praktiseren zonder dat het gevoel hebben hierbij gecontroleerd te worden. En: vrije geloofsbeleving is nochtans een mensenrecht…

Zo kennen we hen. Altijd maar klagen en zagen. Altijd meer eisen. Steeds weer op de racismeknop drukken. De Australische Moslimraad zou best eens in Saoedi-Arabië en buurlanden gaan kijken hoe het daar met de vrije geloofsbeleving gesteld is.
Het voorstel om nog meer geld te pompen in projecten die radicalisering zouden moeten aan banden leggen is niet anders dan de pamperpolitiek in heel het Westen. Moslims moeten met fluwelen handschoenen aangepakt worden, zo niet… Juist.
Alsof men een stroper gratis schietlessen aanbiedt. (The Guardian)

In Zweden gaat men een stapje verder: daar worden de facto schietlessen aangeboden aan ‘vluchtelingen’.

Daarentegen in Salzburg is men voorzichtiger; zelfs de eigen schuttersverenigingen moeten niet meer schieten bij het folkloristisch ‘Fest der Kulture’, kwestie van de tere zieltjes der ‘vluchtelingen’ niet te kwetsen.

‘Fest der Kulturen’ wordt ‘Integratiefeest’

 

 

2 gedachten over “‘Meditatieplek’ voor ‘jongeren’

  1. En: vrije geloofsbeleving is nochtans een mensenrecht !…Leven zonder moslims hun zever , eisen , moorden , verkrachtingen , parasiteren, profiteren is ook een mensenrecht

Reacties zijn gesloten.