Mediamanipulatie

Deze foto ging de wereld rond en veroorzaakte algemene verontwaardiging:

seperatisten knuffelIn werkelijkheid triomfeerde de pro-Russische Oekraïener niet met zijn ‘buit’, maar maakte achteraf een kruisteken.  Wat niet getoond mocht worden aan de gehersenspoelde wereld.  (spoel door naar 1 min.)  Niet dat we hem meteen een aureool willen geven.  Tenslotte stond hij omringd met perslui en waarschijnlijk ging hij ervan uit dat het kruisteken ‘goed’ zou overkomen.  Niet dus.  Vermits het vakkundig ‘verzwegen’ werd.

 

1 gedachte op “Mediamanipulatie

  1. De media zijn bedrog. Van een neergestort vliegtuig wordt nooit …het vliegtuig getoond, uit respect voor de doden die er rond en er in liggen. Dat geeft dan ntl de indruk dat er bijna niets overblijft van het toestel. In Ukraine leek het of het toestel in open veld was neergekomen, terwijl het vlak naast een woonwijk was, zo blijkt nu pas uit een luchtfoto. Nooit één woord gelezen over hoeveel geluk die bewoners wel hebben gehad.
    Ook zou het algerijns toestel in ‘zeer ontoegankelijk en afgelegen woestijngebied liggen’. Een paar uur later was het leger er al met 30 auto’s.

Reacties zijn gesloten.