Martelaren-kerstboom en eredoctoraten

Bij de ingang van de Al Quds Universiteit in Oost-Jeruzalem staat een kerstboom die is opgetuigd met, in plaats van ballen, portretjes van de terroristen die aanslagen pleegden op Israeli’s. De Grieks-orthodoxe aartsbisschop Atallah Hanna en Sheikh Abdul-Majid Ata Amarna, de moefti van Bethlehem, hebben deze ‘martelarenboom’ onthuld.

De ceremonie werd bijgewoond door honderden studenten en inwoners van Jeruzalem, tientallen universitaire docenten, religieuze leiders en andere hooggeplaatste personen. De aartsbisschop en de moefti onthulden de boom door de bedekking van de kerstboom te halen, waardoor de foto’s van tientallen Arabische terroristen uit Jeruzalem zichtbaar werden. De twee hoogwaardigheidsbekleders spraken over de “martelarenboom”.

https://i0.wp.com/www.cidi.nl/wp-content/uploads/pa_christmas_tree.jpg?resize=342%2C198

Hierna volgden toespraken waarin de terreur van de afgelopen weken werd verheerlijkt. Naast de boom stond een erewacht van jonge Arabieren in keffiyehs, het traditionele Arabische gewaad, met vlaggen van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in hun handen. Gasten droegen reusachtige posters van de terroristen bij zich.

De Grieks-orthodoxe bisschop Hanna voert al tijden campagne tegen Israël. Hij begon hier al mee toen hij nog de woordvoerder was van zijn voorganger. Zo bezocht hij in 2003 de families van zelfmoordterroristen en gebruikt hij het publieke domein om Israël zwart te maken en Arabieren op te hitsen. Zijn onthulling van de ‘martelarenboom’ past in deze campagne.

Eén van de eerste aanslagplegers van de huidige geweldsgolf tegen Israëli’s was Mohannad Halabi, die rechten studeerde aan de Al Quds Universiteit. Begin oktober vermoordde deze Halabi rabbijn Nehemia Lavi en Aharon Banita Bennett. Halabi, die bij het plegen van zijn aanslag werd doodgeschoten, kreeg postuum een eredoctoraat in de rechten toegekend van de Palestijnse Advocatenorde.

De universiteit is al vaker in opspraak gekomen. Zij heeft ook meerdere eredoctoraten toegekend aan terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten. Fatachterrorist Marwan Barghouti is een professor aan de universiteit: hij zou vanuit zijn gevangenis les geven aan studenten van de Al Quds.

CIDI

10 gedachten over “Martelaren-kerstboom en eredoctoraten

 1. Op gebied van ophitsen kan die Hanna waarschijnlijk nog iets leren van “onze” Verafstoodt.

 2. Is dit een artikel met een kerstboom van vorig jaar? De kerstbomen in Israël worden namelijk nu nog niet vrij gegeven.
  Het is namelijk zo dat er in Israël een kerstboom verdeling centrum bestaat in Beth Schemersch tussen Tel Aviv en Jeruzalem. Daar staat naast en Israëlische vlag met Davidster een wegwijzer naar het ‘Christmas Tree Distribution Center’. Niet aan de christenen in Israël, die kennen de weg, maar aan alle geregistreerde buitenlandse journalisten, diplomaten en zij die tot de UNO behoren wordt een bericht verstuurd waarin hen de mogelijkheid wordt geboden een boom te reserveren. Er wordt naar de agentuur gevraagd waarvoor de journalisten werken, de diplomaten zijn bij de overheid gekend. Een week voor kerstmis kunnen de wagens met CD nummer, de camions van de UNO troepen en de geregistreerde journalisten hun boom afhalen. De verantwoordelijke Moshe kijkt op de lijst na of de naam geregistreerd is, zo ja kan je de boom krijgen. De gekochte bomen onder Israëlische vlag dragen het label ‘made in China’.

 3. Aan die kerstboom kunnen geen martelaren genoeg hangen . Met iedere foto is de wereld een stukje veiliger geworden . In de top van die kerstboom waar normaal de “piek” geplaatst wordt , had ik graag een grotere foto van die Hanna gezien .

 4. Vandaag in Knack online een opiniestuk van Jean-Marie Dedecker:
  ‘De westerse afkeer van de islam mag geen alibi zijn om de wandaden van Israël te gedogen’.

  • wandaden van Israel , volgens Jean Marie Den Dekker ? Wat zegt hij dan van die rakettekes die op Israel afgeschoten worden ?

 5. Kerstmis vieren in Gaza-Stad lijkt voor christenen niet zo eenvoudig. Dit bleek uit het nieuws van de NOS. Een man zei dat onder Arafat hun gemeenschap in het centrum van de stad nog een boom met lichtjes had. Nu is nergens nog een teken dat naar Kerstmis verwijst te bespeuren. We kunnen alleen nog Kerstmis en Pasen vieren in de kerk.
  Veel leden zouden graag Kerstmis vieren in Bethlehem maar dat mag dan weer niet van Israël. Zij die tussen de 16 en 35 jaar zijn mogen sowieso niet en voor de anderen wordt er een lijst met namen uitgehangen waarop je kan controleren of je tot de gelukkige behoort die de grens over mag.

Reacties zijn gesloten.