Marshallplan voor Wallonië werkt…

…maar wordt gesaboteerd door de belgische Dienst Douane & Accijnzen. 

Als een bedrijf zelf het initiatief neemt om de Waalse exportcijfers de hoogte in te sturen, dan duikt daar een Noël Colpin op die de ondernemingslustige fabriek laat sluiten en de handelswaar in beslag laat nemen.  Nochtans konden de cijfers van het bedrijf gezien worden: 50 miljoen namaaksigaretten of 25 ton voor klanten over het Kanaal..  Mag niet.  Belastingontduiking.  En bovendien slecht voor de gezondheid.

Er wordt in dit land met meerdere maten en gewichten gerekend.  Als een lid van de van de Coburgerstam een financiële constructie op touw zet om successierechten te vermijden, dan noemt men dat inventief boekhouden.

FVE

 

2 gedachten over “Marshallplan voor Wallonië werkt…

 1. “NAMAAKcigaretten” ??? Gewoon cigaretten zoals deze die men in de winkels kan aanschaffen, doch… zonder taxband (of een nagemaakte)
  En dààr is “Vadertje Staat” razend op, vanwege… de gemiste Euro’s voor zijn bodemloze staatskas.
  Wedden dat men nu zo stom zal zijn om die aangeslagen sigaretten te vernietigen (?) in plaats van er een geldige taxband op te kleven EN door te verkopen !
  Geen sprake van “afval of minderwaardige materiaal” zoals de dagbladen schrijven: het is ènkel om hùn dwaze handelingen te verdoezelen èn te beletten dat de rokers er geen meer zouden kopen

  • Men mag toch aannemen dat de aangeslagen goederen eerst naar een labo gebracht worden voor steekproeven omtrent de kwaliteit, zou ik denken. Indien er echt een fabriek van sigaretten ontdekt werd, dan moet men toch de voorraad tabak kunnen ontleden.

   Inderdaad gaat het in hoofdzaak om illegale sigaretten, waarbij de overheid de taksen misloopt, maar er bestaat een parallel circuit van namaaksigaretten, waarin niet uitsluitend de tabaksbladeren zitten, die normaal voor een bepaald merk gebruikt worden. En / of er iets mis is met de filter, met het papier, met de kleurstof…
   In landen zoals Tunesië kan men namaaksigaretten, van alle bekende merken, kopen. Er wordt overal mee geleurd door strand- en straatventers, samen met kralen, sjaaltjes, pluchen kamelen en andere prullaria. Naar het schijnt wordt men er ziek van. Ze zijn slechts per sloef te krijgen, zodat je niet eerst een pakje kan proberen.

Reacties zijn gesloten.